İl Genel Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Halit Demir, Meclise Yazılı Önerge Verdi - Son Dakika
Yerel

İl Genel Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Halit Demir, Meclise Yazılı Önerge Verdi

İl Genel Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Halit Demir, Meclise Yazılı Önerge Verdi

Kayseri İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantısı gerçekleştirilirken, İl Genel Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Halit Demir, 28 kişinin intibah haklarını alabilmek için mahkemeye başvuru yaptığını belirterek, "Aldığımız gayri resmi bilgiler doğrultusunda bu kişilerin 73 biner TL hak ettiğini duyduk. Bu ne demek oluyor; Yani 28 kişi kurumumuzdan yaklaşık 2 milyon TL hak etmiştir.

08.01.2014 15:58

Kayseri İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantısı gerçekleştirilirken, İl Genel Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Halit Demir, 28 kişinin intibah haklarını alabilmek için mahkemeye başvuru yaptığını belirterek, "Aldığımız gayri resmi bilgiler doğrultusunda bu kişilerin 73 biner TL hak ettiğini duyduk. Bu ne demek oluyor; Yani 28 kişi kurumumuzdan yaklaşık 2 milyon TL hak etmiştir. Bugüne kadar eğer mahkeme yolu tercih edilmemiş olsaydı bu arkadaşlarımızın alacağı para 15 bin TL civarında olacaktı" dedi.

İl Genel Meclisinde yapılan Ocak ayı toplantısında gündem maddeleri görüşüldü. Toplantıda İl Genel Meclis Başkanı Sadettin Aydın'a soru önergesi veren MHP Grup Başkan Vekili Halit Demir, "Mustafa Atsız'ın Genel Sekreterlik dönemindeki görev süresi içindeki kurumumuz içerisinde çalışanlarla ilgili sıkıntıları Kayseri kamuoyu yakinen bildi ve hatta Türkiye kamuoyuna yansıdı. Bu süreç içerisinde sürekli çalışanlarımızın her biriyle kavgalı hale gelen bir kurum haline geldik. Özellikle hak ettikleri ücretlerle ilgili olarak verilmediği daha sonra da kendisini tekrar saygıyla anmak istiyorum, değerli Valimiz Şerif Yılmaz beyin o konuyla ilgili kendi görev süresi içerisinde çalışanlara yönelik özellikle kurumumuzun içine düştüğü sıkıntılı işlerle ilgili çözüm noktasında çok başarılı işlere imza attığını bir kez daha belirtmek istiyorum. Çalışanlarımızın hakları verildi ama kurumumuz geçmiş dönemde büyük zarara uğratıldı. Bir tanesi kalmıştı ki 28 çalışanımızın intibak haklarının verilmemesi ile ilgili kurumumuz dayatma içerisine girmiştir. Dolayısıyla bu arkadaşlarımız yargı yolunu seçme zorunda kalmıştır ve aldığımız gayri resmi bilgiler doğrultusunda bu kişilerin 73 biner TL hak ettiğini duyduk. Bu ne demek oluyor; Yani 28 kişi kurumumuzdan yaklaşık 2 milyon TL hak etmiştir. Bugüne kadar eğer mahkeme yolu tercih edilmemiş olsaydı bu arkadaşlarımızın alacağı para 15 bin TL civarında olacaktı. Dolayısıyla bu arkadaşlarımızın hakları verilmedi, yasal olarak haklarını mahkeme yoluyla aldılar. Bu konu ile ilgili kurumumuz önerge veriyor. Bu konun resmi olarak idareden alınmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Demir'in verdiği yazılı önergede, "İl Özel İdare Çalışanlarından 28 kişi intibah haklarını alabilmek için mahkeme yolunu tercih etmek zorunda bırakılmışlardır. Davalar sonuçlanmış mıdır? Özel İdareye maliyeti ne olmuştur? Kurumu zarara uğratanlarla ilgili suç duyurusunda bulunulmuş mudur? Tarafımıza ve meclise bilgi verilmesini arz ederiz" ifadeleri yer aldı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Genel Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Halit Demir, Meclise Yazılı Önerge Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement