İl Genel Meclisi Seçime Gitti - Son Dakika
Yerel

İl Genel Meclisi Seçime Gitti

İl Genel Meclisi Seçime Gitti

Şanlıurfa İl Genel Meclisi bugün ikinci oturumunu gerçekleştirerek Daimi Encümen seçimi yaptı.

02.04.2013 15:29

Şanlıurfa İl Genel Meclisi bugün ikinci oturumunu gerçekleştirerek Daimi Encümen seçimi yaptı.

Nisan Ayı 2. Birleşim Olağan toplantısı alınan yoklama ile başladı. Bir önceki toplantıya ait tutanakların okunmasıyla devam etti. Gündem dışı görüşmelerinde gerçekleştiği salonda meclis üyelerinden gelen yazılı önergeler Meclis Başkanı Mustafa Yavuz'a sunuldu. Önergelerin okunmasının ardından komisyonlardan gelen raporlar görüşülerek ilgili komisyonlara aktarıldı.

5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 25 Maddesin ile İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliği'nin 19. maddesine göre bir yıl görev yapmak üzere İl Genel Meclisi üyeleri arasından seçilmek üzere İl Daimi Encümen üyelikleri için gizli oylamaya gidildi. 44 meclis üyesinin kullandığı oylamada Ömer Neşet Kapaklı, İbrahim Arslan, Hasan Genç, Nifer Yıldırım ve Reşit Beşaltı İl Daimi Encümen üyeliklerine seçildi.

Şanlıurfa İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, " Ben bu seçilen arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Daha önce görev yapmış olan arkadaşlarımızı da teşekkür ediyorum. Umarım en iyi şekilde Şanlıurfa'mıza gereken hizmeti verirler. İl Daimi encümenleri Vali Başkanlığında beş tanesi seçilmiş, diğerleri atanmış üyeden oluşmaktadır. İl Daimi Encümen toplantılarına Vali bulunmadığı zaman Genel Sekreter başkanlık yapacaktır. Görevleri zaten kanunları bellidir"dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Genel Meclisi Seçime Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement