İl Özel İdaresi Bursa Tarımına Bir Gölet Daha Kazandırdı - Son Dakika
Yerel

İl Özel İdaresi Bursa Tarımına Bir Gölet Daha Kazandırdı

İl Özel İdaresi Bursa Tarımına Bir Gölet Daha Kazandırdı

Bursa İl Özel İdaresi tarafından Dürdane köyünde 2012 yılında yapımına başlanan ve 1 milyon 300 bin TL'ye mal olan sulama göletinde sona gelindi.

01.10.2013 13:15  Güncelleme: 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa İl Özel İdaresi tarafından Dürdane köyünde 2012 yılında yapımına başlanan ve 1 milyon 300 bin TL'ye mal olan sulama göletinde sona gelindi. 60 hektar alanda sulama yapılması hedefleniyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Tarım ve Köy İşleri Daire Başkanı İsmail Aksoy, Su Kanal Hizmetleri Müdürü Yetişken Keskin, Dürdane köyüne yapılan sulama göletinde incelemelerde bulundu. Göletin yapımına 2012 yılında başlandığını ve eylül ayında inşaatın tamamlandığını bildiren Çelik, "İl Özel idaresi tarafından Dürdane köyüne yapılan gölet tamamlandı. 1 milyon 300 bin TL'ye mal olan göletimizi bir yılda teslim ettik. Gölette su tutulmasıyla birlikte yaklaşık 60 hektar alan suya kavuşacak. Tarımda sulamanın vahşi sistemden kapalı ve damlama sistemine geçmesi çok önemli. Daha az su ile daha bol mahsul alınacak. Bursa İl Özel İdaresi olarak gerek çiftlik tipi, gerekse mebran kaplama sulama göletleri yaparak Türkiye'ye örnek olduk" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Özel İdaresi Bursa Tarımına Bir Gölet Daha Kazandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement