İlkadım Belediyesi Ramazanı Coşkuyla Kutluyor - Son Dakika
Yerel

İlkadım Belediyesi Ramazanı Coşkuyla Kutluyor

İlkadım Belediyesi Ramazanı Coşkuyla Kutluyor

İlkadım Belediyesi tarafından Sevgi Park'ta kurulan çadırda Ramazan Günleri etkinliği düzenleniyor.

24.07.2012 12:41  Güncelleme: 13:28

İlkadım Belediyesi tarafından her akşam Sevgi Park'ta kurulan bin kişilik çadırda Ramazan Günleri etkinliği düzenleniyor, mahalle iftarları ile de vatandaşlara birlikte iftar açma fırsatı sunuluyor.

Ramazan çadırında yapılan iftara doğru programının dün akşamki konuğu Kaya Kuzucu ve Mahmut Tülek oldu. Her akşam bin kişinin aynı anda iftarını açtığı Ramazan çadırına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İftar sonrası minikler için düşünülen kukla tiyatrosu, keloğlan oyunu ve semazen gösterileri ile çocuklar gönüllerince eğlenirken, aileleri de çocukları gibi aynı hazzı yaşadılar. Semazen gösterileri ile sahne alan Türk halk müziği ve tasavvuf müziği sanatçısı Kaya Kuzucu ve Mahmut Tülek vatandaşlara keyifli bir gece yaşattı. Kaya Kuzucu ve Mahmut Tülek'in seslendirdiği eserlerin eşliğinde Anadolu'nun her köşesinden izler taşıyan semazen gösterileri sahnelendi. Sözleri ile vatandaşları hem düşündüren hem de eğlendiren sanatçılar, gecenin sonunda İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve TÜRKAV Samsun Şube Başkanı Muharrem Yıldırım'dan plaketlerini aldı.

Plaket takdiminin ardında konuşma yapan Başkan Necattin Demirtaş, bu sene Ramazan ayının manevi havasına uygun bir şekilde Ramazan Günleri'ni organize ettiklerini belirtti. Bunun yanı sıra Ramazan ayı boyunca her akşam bir mahallede mahalle iftarları ile vatandaşlarla bir araya geldiklerini anlatan Demirtaş, "Bu sene Ramazan ayında hem Sevgi Kafe yanında hem de mahallerde iftar çadırı kurduk. Amacımız, vatandaşlarımızla birlikte Ramazan'ı manevi ikliminde yaşayarak bir arada olmayı, birlik ve beraberliği sağlamaktır" dedi.

MAHALLE İFTARI ANADOLU'DA

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, mahallerde kurulan iftar çadırı geleneğini bu yılda sürdürüyor. Anadolu Mahallesi Oğuz Türkleri Sokak'ta kurulan iftar çadırında vatandaşlar birlikte orucunu açan Başkan Demirtaş, Toplumsal dayanışmanın en güçlü örneklerini yaşıyor.

Yemek kazanının başına geçerek bol kepçe mahalle sakinlerine yemek dağıtan Başkan Demirtaş, Halkla birlikte iftar açmanın hazzını ve mutluluğunu yaşadığını belirtti. Her fırsatta halkın arasında olmayı fırsat bildiğini kaydeden Demirtaş, "Her koşulda halkımızla bir araya gelmek için bahane arıyoruz. İlkadım ilçemizin her cadde ve sokağında vatandaşımızın yakın ilgisiyle karşılaşıyorum. Bu bizleri oldukça mutlu etmektedir. Kardeşliği dayanışmayı ve birliği amaçladığımız iftarlarımızda halkımıza hem hal, dertlerine ortak, sofralarına misafir olmak için bir araya geliyoruz" şeklinde konuştu.

Her akşam bir mahallede kurulan iftar sonrası geleneksel Türk mizah karakterleri Hacivat-Karagöz oyunu ile çocuklarımıza eski ramazan gelenekleri yaşatılıyor. Çocuklar meddah, Hacivat ve Karagöz gösterisi ile keyifli bir akşam yaşarken büyüklerde eski Ramazan günlerini anımsayarak hatıraları tazeleniyor. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlkadım Belediyesi Ramazanı Coşkuyla Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement