İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş Açıklaması

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş Açıklaması

İnegöl Belediyesi, ilçedeki seracılık olgusunu geliştirerek daha kaliteli ve daha rekolteli üretimin sağlanması için Anamur’a gezi düzenledi.

06.12.2016 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl Belediyesi, ilçedeki seracılık olgusunu geliştirerek daha kaliteli ve daha rekolteli üretimin sağlanması için Anamur'a gezi düzenledi.

İnegöl tarımının öne çıkması noktasında sektörün ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yere gelmesi için önemli adımlar atılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda İnegöl Belediyesi'nin organizasyonu ile Mersin Anamur'a teknik bir gezi düzenlendi. Sera ortamında çilek yetiştiriciliği hedefli geziye İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru başta olmak üzere İnegöl'ün en yoğun çilek üretim bölgesi olan Kurşunlu ve civar mahallelerden ağırlıklı olmak üzere Cerrah, Edebey ve Çeltikçi'den seracılık ile uğraşan 40 üretici katılım göstererek, sektördeki yenilikleri yakinen görme fırsatı buldu.

Anamur'a düzenlenen gezi hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "İnegöl'ün Mobilyası, Köftesi, kaplıcaları gibi marka değerlerimizin arasına özellikle son yıllarda tarımı da yerini almaya başladı. İnegöl bir sanayi şehri olduğu kadar aynı zamanda bir tarım şehri. Gerek meyve üreticiliği, gerek fidancılık, gerek ayçekirdeği ve gerekse çöğür üretimiyle hem ülkemizde hem de dünya çapında tercih edilen bir marka. Tarım sektöründe güzel bir başarı yakalayan İnegöl Tarımının daha da gelişebilmesi, çiftçimizin ve tarım yatırımları yapan müteşebbis esnafımızın daha donanımlı olması adına, teknoloji ve yenilikleri daha yakından takip edebilmesi için bizlerde yaptığımız projelerle kendilerine destek oluyoruz. 2014 yılı Kasım ayında yaptığımız Tarım çalıştayı sonrasında ortaya konulan taleplerin ve alınan kararların yerine getirilmesi noktasında ortaya çıkan eylem planının tüm detaylarını titizlikle takip ediyoruz" dedi.

Özellikle köylerin mahalleye dönüşmesinin ardından kırsal mahallelerde kalkındırmaya yönelik çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Aktaş, "Kırsal kalkınmanın sağlanması adına her türlü adımı atan belediyemiz, tarımsal üretimde verimliliği arttırmak ve bilinçli tarım yapılabilmesi adına gerçekleştirilen eğitim seminerleri ile çiftçimizi daha donanımlı hale getirirken, tarımın hak ettiği yere gelmesi adına hayata geçirdiğimiz erken uyarı sistemleri ve ürün toplama merkezleri ile Bursa Büyükşehir Belediyesinin destek ve katkılarıyla çiftçilerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz desteklerimiz öne çıkan önemli çalışmalarımızdandır" diye konuştu.

Tarımsal verimliliğin artırılması ve İnegöl'ün bu alanda hak ettiği yere gelmesi noktasında her geçen gün sektörün bu alanda yeni açılımlara yöneldiğine yakinen şahit olduklarını belirten Aktaş, "Özellikle teknolojik veriler ışığında yürütülen tarımsal faaliyetlerin şehrimizin tarım değerini yükseltmesi açısından önemli olduğunu düşünmekteyiz. Bu kapsamda sektörün yenilikçi yapısını görmek adına belediyemizin organizasyonu ile Anamur Belediyesi ve Anamur Ziraat Odası ev sahipliğinde Anamur ve çevresinde mevcut bulunan seralarda; sera kurulumu, seraların hazırlanması - ısınması - havalandırılması -gibi teknik konuların değerlendirilerek İnegöl kırsalında seracılık olgusunu geliştirerek daha kaliteli ve daha rekolteli üretimin sağlanmasının hedeflendiği bir teknik gezi düzenlendi. Sera ortamında çilek yetiştiriciliği hedefli geziye İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru başta olmak üzere İnegöl'ün en yoğun çilek üretim bölgesi olan Kurşunlu ve civar mahallelerden ağırlıklı olmak üzere Cerrah, Edebey ve Çeltikçi'den seracılık ile uğraşan 40 üretici katılım göstererek, sektördeki yenilikleri yakinen görme fırsatı buldular. Gerçekleştirilen bu gezinin hem ilçe tarımımızın gelişimine hem de sera alanında son teknolojilerin uygulanabilirliği açısından faydalı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement