İnegöl'de 29 Ekim Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

İnegöl'de 29 Ekim Yürüyüşü

İnegöl\'de 29 Ekim Yürüyüşü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanlığı önderliğinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Yürüyüşü yoğun katılımla gerçekleştirildi.

28.10.2012 19:26

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanlığı önderliğinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Yürüyüşü yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Belediye meydanından başlayan yürüyüş, Atatürk Anıtı önünde son buldu. Yürüyüşe, Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez, CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, CHP Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleri ile birlikte yüzlerce vatandaş katıldı. CHP İlçe eski Başkanlarından emekli eğitimci Musa Cankat ise, "Bugün buraya neden toplandık, geçmiş yıllarda böylesi bir toplantıya ihtiyaç duyduk mu? Cumhuriyetimiz kurulup ilan edileli 89 yıl oldu. Bunun iki yılını saymaksak, çünkü geçen yıl da kutlanmadı. Tam 87 yıl, resmi kurum ve erkanıyla, okullarla, esnaf kuruluşlarıyla, spor kulüpleriyle, hasılıkelam tüm halkımızın coşkulu katkılarıyla gece ve gündüz tertiplenen resmi ve gayri resmi etkinliklerle en büyük bayramımız olan İstiklal ve tam bağımsızlığımızın sembolünü kutluyorduk. Ne oldu, ne günah işledikte milletimize bu çok görüldü?" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yürüyüşe katılanlar ellerinde Türk bayraklarıyla ve Atatürk posterleriyle belediye meydanından Anıt önüne kadar yürüdüler. Topluluk, anıta karanfiller bırakıp halay çektiler. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnegöl'de 29 Ekim Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement