Irak Sınırındaki Olay - Son Dakika
Yerel

Irak Sınırındaki Olay

Antalya Ülkü Ocakları İl Başkanı Serkan Uysal, Irak sınırında yaşanan olay sebebiyle ülkücü gençlerin provokatif eylemlere ve tahriklere karşı uyanık ve soğukkanlı olmalarını istedi.

03.01.2012 19:40

Antalya Ülkü Ocakları İl Başkanı Serkan Uysal, Irak sınırında yaşanan olay sebebiyle ülkücü gençlerin provokatif eylemlere ve tahriklere karşı uyanık ve soğukkanlı olmalarını istedi.

Uysal, Şırnak'ın Uludere ilçesinde yaşananlarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin gerilim ve kışkırtma düzeyi çok yüksek bir dönemden geçtiğini söyledi. Milletin birlik ve bütünlüğünün, provokatif odaklar tarafından sürekli tehdit ve taciz edildiğini belirten Uysal, 35 kişinin yaşamanı yitirmesinin istismar edilerek düşmanlık tohumları ekilmeye çalışıldığını kaydetti.

Geçmişteki bazı olaylarla benzerlikler kurularak yapılan tahrik ve kışkırtmalara son verilmesinin toplumsal huzur ve sükünet açısından elzem hale geldiğini vurgulayan Uysal, "Yaşanan olayı bahane ederek ülkemizin çeşitli yerlerinde yapılan provokatif eylem girişimlerine karşı milletimiz uyanık olmalıdır" diye konuştu. Türk ve Kürt karşıtlığının fitilinin ateşlenmek istendiğini anlatan Uysal kurgulanan etnik kargaşanın bir tarafında ülkücüleri görmeye ve göstermeye çalışanların kaostan medet uman kötü niyetli kişiler olduğunu ifade etti.

Türk halkının toplumsal huzurunu bozmak isteyen bölücü odaklara karşı son derece dikkatli olması gerektiğini de kaydeden Uysal, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bu konuda Türk milleti ve ülkücü gençler provokatif eylemlere ve tahriklere karşı uyanık olup soğukkanlı davranmalıdır. Bu dönemde özellikle üniversitelerde yapılabilecek tahriklere karşı uyanık olunmalı ve provokatif eylemlerden uzak durulmalıdır."

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Irak Sınırındaki Olay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement