Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Yerel

Irak'taki Çatışmalar

Irak\'taki Çatışmalar

Trabzon Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı öncülüğünde Irak'taki Türkmenler için yardım kampanyası başlatıldı.

29.06.2014 12:41

Trabzon Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı öncülüğünde Irak'taki Türkmenler için yardım kampanyası başlatıldı.

Trabzon Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Ali Cevahir, yardım kampanyasıyla ilgili Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Karadeniz'in vatanseverliğiyle ve milliyetperverliğiyle iftihar kaynağı olduğunu söyledi.

IŞİD terör örgütü tarafından Türkmenlerin yaşadığı birçok şehre saldırı düzenlendiğini belirten Cevahir, şunları kaydetti:

"IŞİD terör örgütü yüzlerce insanı acımasız katletmiştir ve katletmeye de devam etmektedir. Bugün bu hışma uğrayan topraklar Osmanlı toprağı ve bu toprakta yaşayanlar aç, susuz, hasta, sefil, yetim, öksüz ve yardıma muhtaç bırakılan Müslüman Türklerdir. Çanakkale'de beraber savaşıp, şehit olup, gömüldüğümüz Irak Türkmenleri bugün sıkıntılı durumlarında biz Türkiye Türklerinden yardım beklemektedir. Senelerce öz topraklarında horlanarak yaşamak zorunda bırakılan, gördüğü tüm eziyetlere rağmen yine de toprağından ayrılmayan soydaşlarımızın yok sayıldığı bu süreçte onlara sahip çıkacak yalnızca biz varız."

Cevahir, millet olarak Irak'taki Türkmenlere sahip çıkacaklarını vurgulayarak, "Bilinsin ki Türkmenlerin güvenlik, huzur ve refahının temini Türkiye açısından hem ahlaki hem politik hem de milli sorumluluktur. Kerkük Türk'ü yetim değildir. Bu doğrultuda Irak Türkmenlerine öncelikli olarak kuru gıda ve tekstil ürünleri temin etmek için başlattığımız yardım kampanyasına desteklerinizi bekliyoruz" dedi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement