İş Adamları ile 'Ulaşım' Toplantısı - Son Dakika
Yerel

İş Adamları ile 'Ulaşım' Toplantısı

İş Adamları ile \'Ulaşım\' Toplantısı

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, 1. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyetini sürdüren fabrika sahipleri ve yöneticileri ile bir araya geldi.

19.09.2013 11:57  Güncelleme: 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, 1. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyetini sürdüren fabrika sahipleri ve yöneticileri ile bir araya geldi. Kentte yürütülen ulaşım çalışmaları ve yatırımlar hakkında bilgiler veren Yılmaz, iş adamlarının sorunlarını da dinledi.

Aynı zamanda Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı da olan Vali Şerif Yılmaz, düzenlenen toplantıda, ulaşım ağı ile ilgili bölünmüş yollar başta olmak üzere rahatlatıcı, önemli yatırımlar olduğunu belirtti. Kentin ana güzergahlarından olan Eskişehir karayolunun tamamlandığını ifade eden Yılmaz "Yine bildiğiniz gibi Tavşanlı karayolunun bütününde sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor. Tavşanlı'dan itibaren de Balıkesir'e kadar olan bölünmüş yol A1 standardında yapılmıştı, orayı da bölünmüş yol standardına dönüştürüyoruz. Bu istikameti limana iniş bölgesi olarak kullanan yatırımcılarımız var. Bu yol da tamamen bölünmüş yol standardına girecek. Gediz ve Tavşanlı'dan itibaren 10 kilometre + 24 kilometre ihalemiz vardı. Birinci bölüm 10 kilometrelik eski olan yolun sıcak asfalt ihalesi de gerçekleştirildi. Sadece yarma yapılan yerlerde çalışmalar devam etmektedir. Çavdarhisar'a kadar olan yolun ihalesi de yapıldı. Çavdarhisar'dan Gediz'e kadar olan alanda proje henüz bitirilemedi. Proje çalışması devam ediyor. Gediz'den Abide'ye kadar da ayrı bir ihale yapılmış ancak orada bir ihtilaf çıktığı için gecikti. Abide'den Gediz'e, OSB'ye kadar olan yolun ihalesi de bugünlerde yapılmak üzere. Dumlupınar- Altıntaş yolu da bitmek üzere. Bizim kalan, devam edecek olan ve bitiremediğimiz sadece Afyon yolu var. Afyon yolunun da büyük bir kısmında sıcak asfalt çalışmaları tamamlandı" diye konuştu.

Daha sonra Zafer Havalimanında yaşanan uçuşlarla ilgili bilgiler veren Vali Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Zafer Havalimanı çok büyük yatırımlarla açılmış ancak şuanda sadece Türk Havayolları uçuşları var. Pegasus firması uçuşlarını durdurdu. O da şu yüzden; 1 yılda, yani açıldığı günden bugüne kadar 189 kişilik uçakla uçuyorlar ve uçakların ortalama yolcu sayısı 89 yani yüzde 50'nin altında. Bu nedenle bize ekonomik gelmiyor, biz buradan zarar ediyoruz dediler. Tabi biz o süre içerisinde bunu çevre illerimizle beraber sanayi odamızla da görüştük. Çünkü bu sadece Kütahya'nın problemi değil. Hem Afyonkarahisar hem Uşak illerinin müşterek hava alanı olduğu için müşterek sorunumuz. Bunun çözümü ile ilgili de gerek saatlerin değiştirilmesi, gerekse hava alanın değiştirilebileceği, gerekse fiyatlarla ilgili iyileştirmenin yapılması ile ilgili görüşmeler yapıldı. Hepimizin bu konuda desteği olması lazım. Bunu biz değişik ortamlarda başkanımızla beraberde, ticaret ve sanayi odamızda, diğer illerle yine aynı şekilde gündeme getirip paylaştık. Başka hava yollarının da gelme ihtimaliyle ilgili çalışmalarda yapıyoruz."

Diğer bir hususun da demir yolu ile ilgili çalışmalar olduğunu aktaran Yılmaz; "Elektraksiyon çalışmaları devam ediyor. Bu daha hızlı, daha fazla sefer demek. Özellikle demiryolu ile yük taşımacılığı maliyetini düşürmesi adına belki en büyük çalışmalardan bir tanesi bu olacak. Onunla ilgili çalışmalar devam ederken bazı hatların seferleri durduruldu. Hatta biraz daha hızlandırılması adına bazı seferlerde durdurulacak. Yapılan çalışmaların büyük bir imkan oluşturacağını düşünüyorum. En azından bu geçici süre içerisinde bizim mevcut hatlarımızın yenilenmesi ve elektraksiyon işlerinin tamamlanması ile ilgili çalışmalar Türkiye'nin tümünde yapılıyor. Hız artıyor, bekleme azalıyor. Böylelikle sefer sayısı da artırılacak. Bu ülkemiz için çok büyük bir yatırımdır. Kütahya olarak, gerek sanayici gerekse iş adamlarımız adına en ucuz taşımacılık olan demiryolu yatırımlarının tamamlanması durumunda çok daha iyi noktalara geleceğimizi ümit ediyorum" şeklindeki ifadeleri kullandı.

Vali Şerif Yılmaz başkanlığında yapılan toplantıya 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Müteşebbis Heyet üyeleri, Yönetim Kurulu üyeleri ve faaliyet gösteren fabrika sahipleri ile yöneticiler katıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İş Adamları ile 'Ulaşım' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement