İşadamlarından Yatırım Sözü - Son Dakika
Yerel

İşadamlarından Yatırım Sözü

İşadamlarından Yatırım Sözü

Temaslarda bulunmak üzere Sivas'a gelen İstanbul'daki Sivaslı Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri, yenilenen Sıcak Çermik Kaplıcaları'nda stres attı.

23.04.2012 17:17

Temaslarda bulunmak üzere Sivas'a gelen İstanbul'daki Sivaslı Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri, yenilenen Sıcak Çermik Kaplıcaları'nda stres attı.

İlçelerde yaptırdıkları yurt ve okul açılışlarına katılan İstanbul'daki Sivaslı Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri daha sonra Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün Belediye Sosyal Tesislerde verdiği yemeğe katıldı. Yemeğin ardından heyet Sıcak Çermik Kaplıcası'na geçerek, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ten bilgi adı. Ürgüp, tesislerin Haziran sonunda tamamen bitirileceğini söyledi. Doğan Ürgüp, Maden Kenti Sivas Zirvesi'nin ardından İstanbul'da yaşayan Sivaslı işadamlarını konuk ettiklerini dile getirerek,

"Gördüğüm şu ki, hakikaten Sivas'ta böyle bir yatırıma insanlar hasret kalmış. Otelin odalarının dizaynını, yemek salonlarını, sosyal alanlarını, havuzlarının gayet iyi olduğunu gördüler, çok mutlu oldular. Tabi Sivas'ımız bu tür şeylere hasret kalmıştı. Sıcak Çermik Tesisleri yeni dönemdeki banyolarının, Türk hamamlarının tamamlanması ile birlikte daha da güzel bir hal alacaktır. İzlenimim şu ki, bu Sivas açısından iyi bir reklam oldu. Yeni yatırımcıların buna vesile olacağını düşünüyorum, aramızda iş adamlarımız da var." şeklinde konuştu.

Sıcak Çermik'teki gezinin ardından eski İstanbul Maltepe Belediyesi Başkanı Fikri Köse, "Şu an gelip gezdiğimde öncelikle gerçekten şok oldum. Öncelikle sayın başkanımıza çalışma ekibine çok teşekkür ediyorum. Böyle bir tesisi tekrar modernize ederek şehrimize kazandırmış olması ve bundan sonraki süreçte belki burayı kullanacak olan hem Sivaslı hem de Sivas dışındaki gelen binlerce insana böyle bir imkanı yarattıklar için teşekkür ediyorum." diye konuştu. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili ve İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle ise, "Uzun bir aradan sonra Sivas'ta açılışlar yaptık. Tabi ki Sivas'ta değişikleri bizzat yerinde gördük. Bugün çermik tesisleri için buraya geldik, burada gördüğümüz manzara eskisiyle kıyasladığımız zaman beş yıldızlı gayet güzel bir tesisle karşılaştık. Aslında Sivas'ta olması gereken bu. Bu tesisler Sivas'ımıza gelen turist sayısını artıracaktır. Yapanların ellerine sağlık. Sivas'a yakışır, Sivas'ın bu kaplıcalar diyarı unvanına yakışır bir bina yapılmış." ifadelerini kullandı.

Ziyaretlerde, Belediye Başkan Yardımcıları Orhan Demirok, Hayri Köse, Cafer Çongar ve Mehmet Avcı da hazır bulundu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşadamlarından Yatırım Sözü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement