Hatay'ın İskenderun ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle bazı evlerin çatısı uçtu, ağaçlar devrildi. Fırtınanın etkisiyle bazı okullarda eğitime bir gün ara verildi.
Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, İskenderun'da Amanos Dağları'ndan keşişleme esen fırtınanın hızı, zaman zaman saatte 94 kilometreye kadar çıktı.
Fırtına nedeniyle Esentepe Mahallesi'nde bir evin uçan alüminyum çatısı bir otomobilin üzerine düşerek zarar verdi. Buluttepe Mahallesi'nde ise bir evin çatısında bulunan güneş enerjisi paneli bahçede ağacın üzerine düştü. Bazı yerlerde ise ağaçlar devrildi, elektrik telleri koptu.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ise fırtına nedeniyle Sefa Atakaş Demircilik ile Tosçelik Fen liseleri, Karayılan, Tatarlı, Madenli ve Karahüseyinli ilköğretim okullarında eğitime bir gün ara verildi.
Meteorolojiden yapılan açıklamada ise beklenen kuvvetli yağışın ve rüzgarın oluşturacağı olumsuz şartlara karşı vatandaşların, denizcilerin, balıkçıların, seracıların ve tüm ilgililerin tedbir alması gerektiği kaydedildi.
- HATAY
Son Dakika › Yerel › İskenderun'da Fırtına - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.