İskep 2. Çalıştayı Bursa'da Yapıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

İskep 2. Çalıştayı Bursa'da Yapıldı

27.10.2015 12:47

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği ile Türkiye'nin eş finansmanında gerçekleştirilecek İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) 2. Çalıştayı yapıldı.

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği ile Türkiye'nin eş finansmanında gerçekleştirilecek İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) 2. Çalıştayı yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin de aralarında bulunduğu 12 belediye tarafından uygulanan projenin çalıştayı ilgi gördü.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, şunları kaydetti:

"Proje, Türkiye'de sosyal içermenin gelişimine katkı sunulması, yerel yönetimlerin etkilerinin artırılması, yerel düzeyde sosyal uyum ve iyi yönetimin geliştirilmesi hedefleri doğrultusunda uygulanmaktadır. Bu çerçevede 10 ilde 12 belediye ile iş birliği yapılarak bu illerde yaşayan dezavantajlı kişilerin iş gücüne erişimini engelleyen sorunların belirlenmesine ve giderilmesine katkı sağlanması, dezavantajlı kişilerin kayıt altına alınması, bu kişiler için sağlanan istihdam ve sosyal koruma hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik faaliyetler yürütülmesi planlanmaktadır."

İSKEP İl Sorumlusu Vehbi Özyurt da projenin temel hedefinin dezavantajlı bireylerin istihdamının artırılması ve istihdam önündeki engellerin kaldırılması olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İskep 2. Çalıştayı Bursa'da Yapıldı - Son Dakika


Advertisement