Isparta'da Vekiller Mazbatalarını Aldı - Son Dakika
Yerel

Isparta'da Vekiller Mazbatalarını Aldı

Isparta\'da Vekiller Mazbatalarını Aldı

7 Haziran’da yapılan milletvekili seçimlerinde Isparta’dan seçilen 4 milletvekili mazbatalarını aldıAK Parti’den Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özle, CHP’den İrfan Bakır, MHP’den Nuri Okutan için mazbata töreni saat 15:00’da Yeni Adliye Binası Konferans Salonu’nda yapılacaktı ancak MHP, hassas bir dönemden geçildiği gerekçesiyle mazbata törenine katılmadı.

15.06.2015 17:31

7 Haziran'da yapılan milletvekili seçimlerinde Isparta'dan seçilen 4 milletvekili mazbatalarını aldı

AK Parti'den Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özle, CHP'den İrfan Bakır, MHP'den Nuri Okutan için mazbata töreni saat 15: 00'da Yeni Adliye Binası Konferans Salonu'nda yapılacaktı ancak MHP, hassas bir dönemden geçildiği gerekçesiyle mazbata törenine katılmadı. MHP İl Başkanı İsa Yalçın beraberinde Milletvekili Nuri Okutan ve partililerle eski adliye binasına geldi. Milletvekili Okutan, mazbatasını burada aldı. İl Başkanı İsa Yalçın yaptığı açıklamada, " Türkiye'de hassas bir dönemden geçmekteyiz. Öncelikle mazbata töreninin aynı saatte yapılmasıyla ilgili AK Parti İl Başkanı Osman Zabun ile telefonla görüştüm. Kendisine başarılar dileyip, seçim sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bulundum. Kendileri de aynı nezaketle yanıt verdiler. Törende herhangi bir provokatif olayla, Isparta'da seçim sonrasında halen siyasi partilerin gerginlikleri sürüyor havası oluşmaması bir takım yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemek için, mazbataların ayrı ayrı alınması konusunda görüştük ve karar aldık. Biz de bunu İl Seçim Kurulu'na bildirdik. Mesai saatlerinde gelip mazbatayı alacağımızı ifade ettik. Bu üç siyasi partinin süreçle ilgili hassasiyetinden başka bir şey değil. Bundan bir şey çıkarılması da doğru değil" dedi.

MHP Milletvekili Nuri Okutan da yaptığı açıklamada, "Şer hizmetlerin karşısında hayırlı hizmetlerin yanında olacağız dedik. O niyetle mazbatamızı aldık. Ispartalı hemşerilerimizden de dua bekliyoruz. Benim için zorlukların güzel duyguların yaşandığı seçim kampanyası geçirdik. Tüm Isparta halkına, tüm parti teşkilatımıza hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bir seçim dönemi geride kalmıştır. Ben kimseyi hedef almadım. Kimsenin kalbini kırmamaya çalıştım. Bilmeden bir hata yaptıysak tüm Isparta halkından muhataplarımızdan anlayış bekliyorum. Bu dönemde bir takım kırgınlıklar olmuş olabilir. Artık yeni bir dönem Isparta'yı temsil ediyoruz. Devlet hayatında kırgınlıklara küskünlüklere yer yok. Herkesi kucaklayacağız. Herkesin vekili olacağız. Isparta adına milletimiz adına olumlu her şeyin arkasında olacağız" ifadelerini kullandı.

AK Parti ve CHP milletvekilleri için mazbata törenin düzenlendiği Yeni Adliye binası konferans salonunda CHP Milletvekili İrfan Bakır ve AK Parti Milletvekili Recep Özel partililerle birlikte katıldı. AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, törene katılamazken mazbatasını İl Başkanı Osman Zabun aldı. Milletvekili Özel'e mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Naciye Ersal verdi. Özel, MHP'nin aralarında olmayışına işaret ederek, "Diğer seçilen üç arkadaşımıza CHP'den İrfan Bakır'a, MHP'den Okutan'a ve Süreyya Beye de başarılar diliyorum, tebrik ediyorum. Keşke Milliyetçi Hareket Partisi de bu çatı altında olabilseydi ama onlar mazbatalarını alıp gitmişler. Herhalde taşkınlıktan korkmuşlar. Bizde taşkınlık olmaz. Bu birlikteliği yakalamak için büyük bir fırsat olabilirdi. Milletimizin beklentilerine cevap verebilecek istişarede olalım, bir söylemde olalım, bir icraatta olalım. Hep çözümden yana olduk. Isparta olarak hep çözümden yana olduk. Isparta'nın çözülmesi gereken sorunları var. Isparta'nın 4 milletvekili var. İsteğimiz 4 milletvekili ile birlikte iş yapmaktır. Çünkü başka Isparta yok, başka Türkiye yok.Bize verilen bu mazbatanın kıymetini bileceğiz" diye konuştu.

Mazbatasını Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hasan Çınar'dan alan CHP Milletvekili İrfan Bakır da, Isparta için her şeyde var olacağını belirterek, "Birlik içinde her zaman her yerde varım. Kimse merak etmesin" diye konuştu. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Isparta'da Vekiller Mazbatalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement