İşsizlere Müjde - Son Dakika
Yerel

İşsizlere Müjde

İşsizlere Müjde

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, yerel bir televizyonun "Mülayim'de Sohbet" programına katıldı.

17.07.2012 11:39

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, yerel bir televizyonun "Mülayim'de Sohbet" programına katıldı. Burada gazeteciler Ramazan Aydemir, İsmail Özer, Mustafa Uysal ve Tuna İşleyen'in sorularını yanıtlayan Kavuncu, GLİ'ye 222 işçi alınacağını ve bu işçilerin 46'sının ilkokul mezunları arasından istihdam edileceğini söyledi.

Kavuncu, 1 ay içinde işçi alımlarının tamamlanacağını söyleyerek, "Beden işçisi anlamında kullanılacak işçiler de var. Bu yönde özellikle köylerdeki vatandaşlarımızdan büyük bir talep var. İlkokul mezunu KPSS' ye girememiş ve KPSS'ye girmediği içinde buradan yararlanamamış. Biz bunları vatandaşın isteği yönünde dile getirdik. Beden işçisi olabilecek vasıfsız işçiler anlamında ilk defa ilkokul mezunlarına bir hak tanıyoruz.

46 tane ilköğretim mezunu işçi alınacak. 222 kişinin 46'sı ilkokul ve ortaokul mezunlarından oluşuyor. Bunlarda KPSS istenmiyor. Geriye kalanların bir kısmı lise, bir kısmı endüstri meslek lise-si, bir kısmı da meslek yüksek okullarından alınacak" diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşsizlere Müjde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement