İstanbul'daki Elazığlılar Dernekleri'nin federasyon çatısı altında birleşmek için harekete geçtiği belirtildi. İşadamı Faik İçmeli'nin öncülüğünde yürütülen birleşme çalışması için Elazığ'da bir otelde toplantı yapıldı.
Elazığlılar Dernekleri Federasyonu'nu (ELFED) kurmak için yapılan toplantıya, İstanbul Kebanlılar Derneği, Fındıkzade Elazığlılar Derneği, Avrupa Yakası Elazığlılar Derneği, Zeytinburnu Tüm Elazığlı İşadamları Derneği, İstanbul Baskil Derneği, Cevizli Elazığlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Bakırköy Elazığlılar Derneği ve Bakır Maden Elazığlılar Derneği temsilcileri ile çok sayıda Elazığlı iş adamı, bürokrat ve akademisyen katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Faik İçmeli, amaçlarının İstanbul'daki Elazığlılar derneklerini aynı çatı altında toplayarak, daha güçlü sosyal aile oluşturmak ve Elazığ kültürünü İstanbul'da yaşamak ve yaşatmak olduğunu belirtti. - ELAZIĞ
Son Dakika › Yerel › İstanbul'daki Elazığlılar Dernekleri Tek Çatı Altında Birleşiyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.