İzmit Belediyesinden İddialara Cevap - Son Dakika
Yerel

İzmit Belediyesinden İddialara Cevap

İzmit Belediyesinden İddialara Cevap

İlka Plastik tarafından İzmit Belediyesi hakkında yapılan suçlamalara belediyenin yanıtı gecikmedi.

23.10.2013 13:18

İlka Plastik tarafından İzmit Belediyesi hakkında yapılan suçlamalara belediyenin yanıtı gecikmedi.

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Filiz Ertürk söz konusu suçlamaların gerçekle hiçbir alakasının olmadığına vurgu yaparak İşletme Müdürü İsmail Kara ve İşletme Sahibi Şerif Kanık'ın "fabrika girişi kullanılmayacak, üretim duracak" iddialarına tek tek yanıt verdi.

"Bordür yapıldığı takdirde fabrika girişi kullanılmayacak, üretim duracak" iddialarınında gerçek dışı olduğuna vurgu yapan Ertürk, "Yapılan çalışma fabrika girişine dolayısıyla üretime engel değil. Bordür çalışması fabrika alanında değil konut alanında ve yolda kalan kısımda gerçekleştirilmektedir. Bu alanlarda kamulaştırılma yapılmıştır. Hatta söz konusu alanların kamulaştırılma süreçlerinde İlka Plastik' e 04.06.2013 tarihinde 427 bin 989 TL ödenmiştir" diyerek çalışmanın fabrikaya zarar vermediğini belirtti.

İlka Plastik'in söz konusu sürecinin 2008 yılından veri devam ettiği bilgisini veren Ertürk, "Söz konusu işletme o tarihten bu güne kadar İzmit Belediyesi tarafından defalarca uyarılmış ve gerekli işlemleri yapması kendilerinden talep edilmiştir. İşletme yetkilileri kendi imzalarının da bulunduğu tutanakların her birinde gerekli işlemlerin yapılacağına dair söz vermiş ancak yerine getirmemiştir" dedi.

"Üretimi durdurarak çalışanların işsiz kalmasına sebep olacaklar" ve " "Belediye iyi niyetli değil" iddialarını son derece çirkin bulduklarını ifade eden Ertürk, "İzmit Belediyesi olarak sınırlarımız içerisinde bulunan hiçbir işletmenin kapanmasını ya da zarar etmesini istemedik, istemeyiz. Ancak bu işletme yasalara aykırı olarak davranıyorsa bizde gerekli işlemleri yapmakla yükümlüyüz. Yapılan çalışma söz konusu işletmeyi mağdur etmek için değil, bölge halkının yıllardır süren mağduriyetine son vermek için yapılmaktadır. Kazalı Sokak ve çevre halkından gelen şikayet ve talepler sonucunda bu işlemler yapılmaktadır" diye konuştu.

Yapılan suç duyurularında ve açılan davaların tamamının yasalara uygun olarak davranan İzmit Belediyesi'nin lehine sonuçlandığını dile getiren Ertürk yaptıkları işlemlerin hepsinin yasalara uygun olduğu bilgisini verdi.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve yönetiminin verilemeyecek hiçbir hesabının olmadığını belirten Ertürk, yıllardır mevcut binaları eksik beyan ederek vergi kaybına sebep olan, belediyeye ait yolları kendi yeri gibi kullanarak bedellerini ödemeyen, sadece bu dönem değil Saraybahçe ve Kullar Belediye Başkanlığı dönemlerinde de çeşitli asılsız iddialarda bulunan işletme yetkililerinin bir an önce yasalara uygun davranmaya başlamak zorunda olduklarını söyledi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit Belediyesinden İddialara Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement