Kadın Çiftçiler Bilgileriyle Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Kadın Çiftçiler Bilgileriyle Yarıştı

Kadın Çiftçiler Bilgileriyle Yarıştı

'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' birinciliği yarışmasında İncirliovalıYasemin Özpınar, Aydın'ı Ege Bölgesi finalinde temsil etme hakkı kazandı.

28.02.2013 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' birinciliği yarışmasında İncirliovalıYasemin Özpınar, AydınEge Bölgesi finalinde temsil etme hakkı kazandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından daha önce 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' adıyla düzenlenen 2011 yılından itibaren 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'na dönüştürülen yarışmanın il finali Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşti.

Yarışmayı Aydın Vali Yardımcısı Hüseyin Çiftçi, Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salih Köksal, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, sivil toplum örgüt temsilcileri, kurum amirleri ve yarışmacıların yakınları izledi. Bölge Finali'nde Aydın'ı temsil etmek için ter döken 16 kadın çiftçi arasında birinci ve üçüncü altın sorularla belirlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2004 yılında başlatılan ve 2001 yılında 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'na dönüştürülen yarışmanın il finali Aymendo Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Yarışma öncesinde düzenledikleri etkinlik ile ilgili bir konuşma yapan Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salih Köksal, yarışma ile kadın çiftçilerin sosyal statülerini yükseltmeyi, bilgi ile daha etkin buluşmalarını hedeflediklerini belirterek, "Tarım sektöründe kırsal kadına yönelik önceliklerle hedefimiz, girişimci ve üretici olarak rol alacak kadınlarımızı uygun yayım yöntemleri ile eğitmek, yeni teknikler ve teknolojileri kullanma kabiliyetini ve imkanını onlara kazandırmak, yenilikçi, modern ve uygulanabilir projelerin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak, tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkartmak olmalıdır" dedi.

Yarışma hakkında bilgi veren Köksal, "İl, Bölge ve Türkiye Finali olacak şekilde üç aşamada tamamlanacak olan yarışmanın Bölge Finali 16 Mayıs'ta Burdur'da Türkiye Finali ise 2012 yılının Türkiye Birincisi olan Balıkesir'de yapılacak" diye konuştu.

Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi de, "Aydın, Türk tarımında önemli bir yere sahiptir. Kadının üretme gücünü katmasıyla daha fazla katma değer elde edeceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

SONUCU ALTIN SORU BELİRLEDİ

Toplam 16 kadın çiftçinin katıldığı yarışmada birinciyi, ikinciyi ve üçüncüyü belirlemek için yarışmacılara 15 soru soruldu. 15 soru sonunda 10 soruya doğru cevap veren İncirliova'yı temsil eden Erbeyli Köyü'nden katılan Yasemin Özpınar ve Köşk'ü temsil eden Başçayır Köyü'nden Gülsüm Çoban berabere kaldı. Birinci ve 3'üncünün belirlenmesi için sorulan altın sorular sonunda Yasemin Özpınar birinci, Gülsüm Çoban ikinci ve Koçarlı'yı temsil eden Hacıhamzalar Köyü'nden İlknur Kaya üçüncü oldu.

HER YARIŞMACIYA ÖDÜL VERİLDİ

Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yarışma sonunda tüm yarışmacıları çeyrek altın ile ödüllendirdi. Ayrıca yarışmanın birincisine buzdolabı ve bulaşık makinesi, ikinciye televizyon ve mikrodalga fırın üçüncüye ise su sebili ve ütü hediye edildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Çiftçiler Bilgileriyle Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement