Kadın Çiftçiler Bölge Finali Bingöl'de Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kadın Çiftçiler Bölge Finali Bingöl'de Yapıldı

Kadın Çiftçiler Bölge Finali Bingöl\'de Yapıldı

Bingö'de, 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması Bölge Finali' 9 ilin katılımıyla yapıuldı.

22.05.2013 18:51

Bingö'de, 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması Bölge Finali' 9 ilin katılımıyla yapıuldı.

Bingöl Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan yarışmanın açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız, tarımın, gerek ülkenin ve gerekse il için önemli ve vazgeçilmez bir sektör olduğunu söyledi. Kadınların da bu sektörü omuzlayan vazgeçilmez unsurlar olduğunu ifade eden Ildız, "Dünyada ve ülkemizde gerek beslenmede gerekse bitkisel ve hayvansal üretimde kadın en önemli rolü bulunmaktadır. 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje' yarışması, kadın çiftçilere götürülen eğitim yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda kadın çiftçilerin performanslarını değerlendirmek. Kendilerine olan güven duygularını artırmak, sağlıklı beslenme ve kaliteli ürün üretme bilincini geliştirmek. Birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak, girişimcilik ruhunu aşılamak ve kapasitelerini artırmak amacıyla düzenlenmektedir. Yarışmaya katılan tüm kadın çiftçilerimizi gösterdikleri bu cesaretten dolayı tebrik eder, başarılar dilerim" dedi.

Yarışma öncesinde Halk Müziği Sanatçısı Bedri Ayseli tarafından seslendirilen türküler salondakiler tarafından zaman zaman eşlik edilerek büyük beğeni topladı.

Yarışmaya; Bingöl, Bayburt, Ardahan, Kars, Tunceli, Iğdır, Artvin, Muş ve Ağrı'dan kadın çiftçilerin kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Yarışmada, ev ekonomisi ve tarımsal faaliyetler alanında yarışmacılara 15 soru yöneltildi. 15 sorunun tamamını doğru yanıtlayan Bingöl'den Gülden Dağdelen birinci olurken, Muş'tan Mehtap Aksu 130 puanla ikinci, Tunceli'den Fidan Aydın 120 puanla üçüncü oldu. Yarışmada birinci olan Bingöl'den Gülden Dağdelen 3 bin lira para ödülü, plaket ve çeşitli hediyelerle ödüllendirilirken, ikinci olan Muş'tan Mehtap Aksu 2 bin lira para ödülü ile, üçüncü olan Tunceli'den Fidan Aydın da bin lira para ödülü ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Diğer yarışmacılarda 500 lira para ödülü, plaket ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Yarışmada birinci olan Gülden Dağdelen, Balıkesir'de düzenlenecek olan Türkiye finalinde Bingöl'ü temsil edecek.

Yarışmacılar, yarışma sonunda protokol üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yarışmayı, Bingöl Vali Yardımcıları Numan Tahir Şimşek ve Mutlu Akyol, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tunç, İl Defterdarı İhsan Mintaş, Tarım Bakanlığı Daire Başkanı Süleyman Bulut, daire müdürleri, kadın çiftçiler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş izledi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Çiftçiler Bölge Finali Bingöl'de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement