"Kadını Nesne Gibi Gören Zihniyet" - Son Dakika
Son Dakika Logo

"Kadını Nesne Gibi Gören Zihniyet"

23.12.2012 14:59  Güncelleme: 16:37

CHP'li Gülay Tezgit, bir grup vekilin meclis çatısı altında kabul edilemez bir eyleme imza attığını bildirdi.

CHP Bilecik Kadın Kolları Başkanı Gülay Tezgit, "Kadını sadece evde oturan, kocasına yemek yapan, itaat eden ve çocuk doğuran bir nesne gibi gören zihniyetin, meclis çatısı altında kabul edilemez bir eyleme imza attığını bildirdi.

Tezgit, CHP Bilecik Kadın Kolları Başkanlığı adına yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

" Bülent Arınç, Genel Kurul'da konuşan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka için 'evli, çocuklu bir kadın böyle konuşamaz, utandım' diyor. Buna hakkınız yok. Kadınlar ve kadın bedeni üzerinden siyaset yapmayı alışkanlık haline getiren zihniyet bir utanç ve yüz kızarması yaşayacaksa, cinayetlerden, tecavüzlerden, kadının insan haklarını yok sayan uygulamalardan ve ortaya çıkan tablodan dolayı bunu yaşamalı."

CHP Bozüyük Kadın Kolları Başkanı Nevin Atlıhan da CHP Kadın Kolları olarak milletvekili Aylin Nazlıaka ile onur duyduklarını belirterek, hez zaman milletvekillerinin yanında olduklarını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Kadını Nesne Gibi Gören Zihniyet' - Son Dakika


Advertisement