Kanser Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Kanser Haftası Etkinlikleri

Kanser Haftası Etkinlikleri

Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şubesi tarafından 1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında masa tenisi turnuvası düzenlendi.

03.04.2014 12:30

Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şubesi tarafından 1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında masa tenisi turnuvası düzenlendi.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz'ın katılımı ve Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şube Müdürü Serpil Yüksekyayla ile Mehmet Güneş Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Halil Çiftçi işbirliğinde kanserle mücadelede farkındalık oluşturma amacıyla masa tenisi turnuvası düzenlendi.

Öğrenciler 'kanserde erken teşhis hayat kurtarır' yazılarının olduğu tişörtleri giyip, dövizleri ellerinde tutarak 'kanser taramaları hayat kurtarır' şeklinde slogan atarak tüm tarama yaş gruplarını taramalara davet etti.

Yapılan etkinlikte Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz tarafından Okul Müdürü Halil Çiftçi'ye katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Müsabakalarda galip gelenlere madalyaları takıldı. Farkındalık çalışmalarına her gün yenisini ekleyen Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şube Müdürü Serpil Yüksekyayla, yaptığı açıklamada kansere karşı insanları bilinçlendirmek için çok farklı çalışmalar yaptıklarını belirterek, "İlimiz genelinde artık kanser konuşulsun, farkındalık oluşsun taramalar yapılsın istiyoruz. Kanser, özellikle de bazı kültür ve çevrelerde hakkında konuşulması çok zor bir konudur. Bu hastalıkla açık bir şekilde uğraşmak; hem hasta kişinin hem de toplum ve politika seviyesinde sonuçları iyileştirir. Pek çok kanser için, uyarıcı belirti ve bulgular vardır. Bu işaretleri izleyerek erken teşhis mümkün olabilir. Erken teşhisin faydaları zaten tartışma konusu bile değildir. Hem kişi hem de toplum ve politika bazında doğru strateji ile yapılabilecek çok şey mevcuttur. En sık görülen kanserlerin en az üçte biri önlenebilir. Erken teşhis edilebilir ve tedavi edilebilir kanserlerdir. Bakanlığımızın hedefe koyduğu kadınlarda meme, serviks, kolon, erkeklerde prostat ve kolon taramaları ilimiz de bulunan aile hekimlerinde ve KETEM'lerde Viranşehir ve Siverek ilçemizde, Mehmet Akif İnan Hastanesi 4. katta ve kadın hastalıkları ve doğum hastanesinde ücretsiz olarak yapılmaktadır. Tüm halkımızı kanser taramalarını yaptırmak üzere KETEM'lere ve aile hekimlerine bekliyoruz" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kanser Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement