Kapadokya'da Yaşam Müzesi - Son Dakika
Yerel

Kapadokya'da Yaşam Müzesi

Kapadokya\'da Yaşam Müzesi

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde, açılan 'Yaşam Müzesi'ni bu yılın ilk dört ayında 20 bin kişi ziyaret etti.

13.05.2013 10:11  Güncelleme: 10:15

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Beldesinde, 2004 yılında açılan 'Yaşam Müzesi'ni bu yılın ilk dört ayında 20 bin kişi ziyaret etti.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde bulunan ve Kapadokya bölgesinin ilk özel müzesi olma özelliğini taşıyan 'Yaşam Müzesi', yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 2004 yılında Berrin Yıldız ve Murat Sarıkaya tarafından kurulan müzeyi, 2013 yılının ilk dört ayında 20 bin kişi gezdi. Ortahisar Kasabası'nın Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Yaşam Müzesi'nde, Osmanlı döneminden bölgede yaşayan vatandaşların sosyal yaşamları ve gelenekleri cansız mankenlerle anlatılıyor. 2 heykeltıraş tarafından 4.5 aylık bir çalışma sonrasında tamamlanan müzede, mankenlerle köy odası yaşamı, halı dokuması, pekmez yapımı, kız isteme, kına gecesi ve mutfak yaşamı canlandırılıyor.

Türkiye'nin Kadın Girişimci Yarışması'nda, kurduğu müze ile Sosyal Girişimcilik Ödülü'de aldığını vurgulayan Müze işletmecisi Berrin Yıldız, "Bu gibi kültürel yatırımlar sadece devletten beklenmemeli. Biz müzeyi bölgeye kültürel anlamda hizmette bulunabilmek için kurduk. Gayemiz, buradan gelir elde etmek değil. Müzenin Kapadokya turizmine önemli faydalar sağladığı inancındayım. Bu da yabancı turistlerin bölge insanlarının sosyal yaşamına duyduğu merakı gözler önüne seriyor. Müzeyi önümüzdeki yıllarda biraz daha büyüterek buradaki sosyal yaşam ve kültürel etkinliklerin örneklerini artırmayı planlıyoruz" dedi.

Müzeyi daha çok yabancı turistlerin ziyaret ettiğini belirten Yıldız, özellikle İspanya Kraliçesinin müzeyi ziyaretinin ardından İspanyol turistlerin daha fazla ziyaret ettiklerini belirtirken: " Müzemizi İspanya Kraliçesi ziyaret etmişti O ziyaretten sonra İspanyol turistler Kapadokya Bölgesine geldikleri zaman içersinde muhakkak müzemizi ziyarete geliyorlar. Bunun dışında ise müzemizi, Fransa, Almanya, ABD, Hollanda, Belçika, İtalya ve İngiltere'den gelen yabancı turistler fazlasıyla ziyarete geliyorlar. Geçtiğimiz yıldan itibaren ise müzemize yerli turistlerinde ilgi artmaya başladı" diye konuştu.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Beldesinde bulunan Yaşam Müzesini 2012 yılında 44 bin kişi ziyaret etmişti. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kapadokya'da Yaşam Müzesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement