Karlıova Standı Yemekleri ile İlgi Topladı - Son Dakika
Yerel

Karlıova Standı Yemekleri ile İlgi Topladı

Karlıova Standı Yemekleri ile İlgi Topladı

İstanbul Feshane’de düzenlenen Bingöl tanıtım günlerinde bulunan Karlıova standında yapılan yöresel yemekler herkesi kendisine hayran bıraktı.

16.11.2014 12:25

İstanbul Feshane'de düzenlenen Bingöl tanıtım günlerinde bulunan Karlıova standında yapılan yöresel yemekler herkesi kendisine hayran bıraktı.

Karlıova ilçesine ait yöresel yemeklerin yapılıp ikram edildiği stantda özellikle içli kömme katılımcıların büyük beğenisini aldı. Karlıova ilçesinde yapılan yöresel yemeklerden tutmaç, şir ve içli kömmenin tadına varan katılımcılar yemekler karşısında hayranlıklarını gizleyemedi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da ziyaret ettiği Karlıova standındaki izdihamı görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyet kendilerine ikram edilen yemeklerin çok güzel olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, Belediye Başkanı Veysi Bingöl'e teşekkür ederek ilçenin tanıtımı için gösterilen çabayı tebrik etti.

İlçenin yöresel yemeklerinden biri olan içli kömmeyi gören İstanbullular ilk defa böylesi güzel ve değişik bir yemek algısı oluşturan Karlıova ilçesinin kendilerinde büyük bir yer edindiğini dile getirdi. İçinde onlarca vitamin içeren içli kömme kavurma, ceviz, üzüm, peynir ve pirinçin içine yerleştiği hamur ile kapatılarak köz ateşinde pişirilip feshaneye getirilmesi takdir topladı. Yapımı büyük emek isteyen yemeğin dört gün boyunca katılımcılara ikram edilerek ilçenin yöresel yemek lezzetinin tanıtımı yapıldı. Aşure gibi zengin vitaminleri içinde barındıran içli kömmenin tadını alan katılımcılar, Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin ve Belediye Başkanı Veysi Bingöl'e teşekkür etti.

Bingöl tanıtım günlerinin yapıldığı Haliç Kongre Merkezi'nde Karlıova ilçesi tanıtıldı. Saat 16.00'da yarım saat boyunca anlatılan Karlıova ilçesinin tanıtımını Belediye Başkan Yardımcısı Sadri Bingöl yaptı. Karlıova belgeseli ile açılışı yapılan Karlıova saatinde Bingöl Çobanları şiiri okundu. Belediye Başkan Yardımcısı Sadri Bingöl, ilçenin kültürel yapısı ve tarihini anlattıktan sonra Belediye Başkanı Veysi Bingöl sahneye çıktı. Kendisinin siyasetçi olduğunu ve konuşmasında kimseyi kırmak istemediğini söyleyen Başkan Bingöl, "Ne yazık ki kendimizi iyi tanıtamamışız. Biz medyada yer aldığı gibi sürekli şiddetin yaşandığı bir ilçe değiliz. Türkiye Bingöl'ü Bingöl'de Karlıova'yı yeterince tanımıyor. Artık kendimizi tanıtma zamanı gelmiştir" dedi.

Belediye Başkanı Veysi Bingöl'den sonra Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin, katılımcıları selamlayarak organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Kaymakam Yetgin, ilçeye yeni atamasının yapıldığını ifade ederek yaklaşık bir ay süre içerisinde Karlıova insanının mükemmelliklerini ve ülkelerine olan bağlılıklarını gördüğünü ifade etti. Yapılan konuşmalardan sonra sahneye çıkan sanatçılarla eğlence geç saatlere kadar devam etti. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karlıova Standı Yemekleri ile İlgi Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement