Kartal'da Sünnet Şöleni - Son Dakika
Yerel

Kartal'da Sünnet Şöleni

Kartal\'da Sünnet Şöleni

Kartal Belediyesi, "Yıl Boyu Sağlıklı Sünnet Projesi" kapsamında 5'inci sünnet şölenini düzenledi.

14.09.2013 19:20

Kartal Belediyesi, "Yıl Boyu Sağlıklı Sünnet Projesi" kapsamında 5'inci sünnet şölenini düzenledi.

Kartal Belediyesi'nin sünnet hizmetinin toplu olarak değil yıl içine yayarak yapılmasını öngören ve sosyal, sağlık, dini, kültürel açıdan önemli olan sünnetin gerekli hijyen koşulları sağlanarak ameliyathanede yapılmasını sağlamak amacıyla 2009 yılında başlattığı "Yıl Boyu Sağlıklı Sünnet Projesi" ile sünnet olan Kartallı çocuklar için her yıl düzenlenen sünnet şöleni gerçekleşti. Kartal Meydanı'nda düzenlenen sünnet şölenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Adnan Keskin, CHP İl Başkan Yardımcısı Doğan Çakmak, CHP Kartal İlçe Başkanı Avukat Kamer Gök, CHP İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ile Kartallı çocuklar ve aileleri katıldı. Şölende sünneti gerçekleştirilen çocuklar için eğlenceli birçok aktivite düzenlendi. Halka açık şekilde organize edilen şölende çocuklar, şişme kaydıraklarla, hareketli koltuklarla, 9D sinema gösterimiyle, palyaço, tahta bacak, illüzyonist ve jonglörlerle eğlenceli ve hareketli bir gün geçirdiler. Engelli çocuklar da, şişme engelli oyun alanında gönüllerince eğlendiler. Kartal Belediyesi Çocuk Halk Oyunları Grubu da çeşitli yörelerden hazırladığı oyunlarını sergiledi.

Şölende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Öz, sünnetin önemine değinerek, "Yıl Boyu Sünnet Projesi'ni hayata geçirdik. Yerel yönetim olarak bunu 5 yıldır yapıyoruz. Bir gün yetkili bir yere gelirsem sünnetin daha sağlıklı bir ortamda yapılması için uğraşacağım demiştim. Çünkü toplu sünnetler sağlıksız ortamlarda gerçekleştiriliyor ve çocuk için yaşamı boyunca etkileyecek olan hastalıklara sebep olabiliyor" dedi.

Başkan Öz, sünnet çocuklarına hediyeler verdi. Sünnet şölenine katılan minikler akşam da ünlü pop müzik sanatçısı Keremcem'in konseri ile doyasıya eğlendiler. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kartal'da Sünnet Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement