Kartepeliler İftarda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Kartepeliler İftarda Buluştu

Kartepeliler İftarda Buluştu

Bereket ve paylaşmanın yaşandığı Ramazan ayı Kartepe'de de coşku içinde geçti.

18.08.2012 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bereket ve paylaşmanın yaşandığı Ramazan ayı Kartepe'de de coşku içinde geçti. Kartepe Belediyesi'nin ilçe halkına yönelik Eşme Sahili'nde düzenlediği iftar programı renkli görüntülere sahne oldu.

Yardımlaşma ve paylaşmanın arttığı bereket ve rahmet ayında mahalle iftarları yerine toplu iftarı tercih eden Kartepe Belediyesi'nin ilçe halkına yönelik iftar programı önceki akşam Eşme Sahili'nde geniş bir katılımla gerçekleşti. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programı, Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran Takımı'nın gösterisi ile start aldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile manevi bir hazza bürünen iftar güzel havanın etkisiyle sahilde açılan oruçların ardından yapılan iftar duası ile sürdü. Yapılan duada 17 Ağustos Marmara Depreminde hayatlarını kaybeden deprem şehitleri ruhuna da fatiha okundu. Aralarında İl Genel Meclisi Başkanı Fahim Kılıç, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Ak Parti Kocaeli İl Yöneticisi Orhan Arıkan, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, il genel ve belediye meclis üyeleri, Ak Parti Kartepe İlçe yöneticileri, muhtarlar derneği üyesi muhtarlar, Eski Eşme Belediye Başkanı Şaban Özer, sivil toplum örgütü temsilcileri ile ilçe halkından oluşan kalabalık bir davetli topluluğu iftarda hazır bulundu.

Konuklardan dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar sahilde yapılan yeni mescidde akşam namazlarını idrak ettiler. İftara gelen konuklar arasında yer alan Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın torunları protokol üyelerinin neşe kaynağı oldu. Çocuk Mehteran Takımı üyeleri ile biraraya gelen Başkan Karabalık, sergiledikleri başarılı gösterileri nedeniyle minikleri tebrik etti. Yıl boyu katıldıkları etkinliklerde görev alan ve belediyenin tanıtımında önemli bir misyon üstlenen mehteran takım üyesi 40 çocuğu ve eğitmenleri Köksal Dalkılıç'ı Mezopatamya bölgesine yapacakları kültür gezisi ile ödüllendiren Başkan Karabalık, çocuklara bayram harçlığı da dağıttı. 21-24 Ağustos tarihleri arasında Gaziantep ve Şanlıurfa illerinde düzenlenecek kültür gezisi öncesi başkanın jesti ile mutlu olan minikler, gittikleri yerlerde hem gösteri yapacak hem de bölgeyi yakından tanıma imkanı bulacaklar.

Kartepe Belediyesi'nin ramazan etkinliğinde sahneye çıkan Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Sıtkı Aslanhan, Türkiye'de güçlü aile yapısının yok edildiğini kaydetti. Aslanhan, "Bu millet üzerinde oynanan en büyük oyun bu milleti millet yapan güçlü aile yapısıydı. Bizim güçlü aile yapımızı yok etmek için hainler ellerinden geleni yaptılar. Bu ülkenin pırıl pırıl gençlerini hedefsiz, amaçsız, kimliksiz, karaktersiz, şahsiyetsiz, geçmişini bilmeyen gelecekten habersiz televole kültüründe bir gençlik yetiştirdiler. Sen anne baba olarak doğru örnekleri, modelleri göstermezsen kimse kusura bakmasın suçlu biziz" dedi. İyi yetişmiş genç nesle sahip olmanın gerekliliğine dikkat çeken Aslanhan, "Resmi rakamlara göre 2020 yılında Avrupa'da sokakta dolaşan her iki kişiden biri 60 yaşın üstünde olacak. Türkiye'de ise 35 milyon genç nesil ile muhteşem bir potansiyele sahip olacak. Ancak bu gençleri kültürüne, geçmişine ve manevi değerlerine sahip olarak yetiştirmeliyiz" dedi.

Aile içi eğitim seminerleri kapsamında 'İkindi Sohbetleri' adı altında Sıtkı Aslanhan'ı mahallelerde ilçe halkı ile buluşturduklarını hatırlatan Başkan Karabalık, "Kadir Gecesini idrak etmiş ramazanın son günlerini yaşadığımız bayram arifesinde olan bizler, bu güzel akşamda siz değerli ilçe halkımızın katılımı ile birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadık. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ederim. Bu birlikteliğimizi bayramın 1. Günü Uzunçiftlik Kültür Merkezi'nde saat 16.00'da yapacağımız bayramlaşmaya da taşımak istiyoruz. Hepinizin bayramını şimdiden kutluyorum. Bu akşam Sıtkı hocamızla yaz dönemindeki seminerlerimizi tamamlıyoruz. İlk öğretmen annelere yönelik eğitim seminerlerinde, Kasım ayında Sıtkı Aslanhan ile ilçe halkını buluşturmaya devam edeceğiz. Bu seminerleri önemsiyoruz.

Çocuklarımızın milli ve dini maneviyatlarını, gelişimlerini önemsiyoruz. Bunu da anne ve babalarımızla başaracağız" dedi.

(UU)

18.08.2012 10: 53: 03

TSI

NNNN - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kartepeliler İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement