Katı Atık Birliği Bilgilendirme Toplantısı Simav'da Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Katı Atık Birliği Bilgilendirme Toplantısı Simav'da Yapıldı

Katı Atık Birliği Bilgilendirme Toplantısı Simav\'da Yapıldı

Kütahya Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliğinin bilgilendirme toplantısı Simav'da yapıldı.

07.06.2014 13:29  Güncelleme: 13:45

Kütahya Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliğinin (KÜKAB) bilgilendirme toplantısı Simav'da yapıldı.

Eynal Kaplıcaları'nda düzenlenen toplantısında konuşan Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Türkiye'de eski belediyecilik anlayışının değiştiğini söyledi.

2006 yılında kurulan birliğe bazı ilçeler katılmadığını hatırlatan Saraçoğlu, şöyle konuştu:

"Bütün ilçelerin katılmasını birliktelik anlamında önemsiyorum. Burada birlik üye sayısı olarak baktığımızda Kütahya Belediyesi, İl Özel İdaresi ve İl Özel İdaresinin katılımıyla köylerimizin gelecekte katılması birliğimizin anlamını ve vazifesini daha da genişletiyor. Sonuçta il merkezi, ilçe, belde ve köyler işin içine giriyor. Belki belediye sınırları dışında kalan yerlerin çöpünü toplayamıyoruz ama onlarında üye olması ana hedeflerimizden birisi. Şu anda 12 ilçe ve 7 belde birliğimize üye. Kalan 7 beldenin üyeliği yok. Onları da önümüzdeki dönemde üye yaparak toplam üye sayısını artırmayı hedefliyoruz. Şuan 21 üye ile bu birliği devam ettirmekteyiz. Birliğimizin transfer istasyonları, şu an Altıntaş, Emet ve Tavşanlı'da hizmet vermekte. Ara transfer istasyonları ise Aslanapa ve Çavdarhisar ilçelerinde. Önümüzdeki dönemde de Gediz ve Simav'a transfer istasyonu kurarak çöp sorununu çözmüş olacağız."

Saraçoğlu, toplanan çöplerden enerji edilmesi planlarının da olduğunu bunu da diğer toplantılarda görüşeceklerini dile getirdi.

Toplantıya, Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran ile birliğe üye ilçe ve beldelerin belediye başkanları katıldı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Katı Atık Birliği Bilgilendirme Toplantısı Simav'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement