Kdz. Ereğli Belediyesi '15. Hamsi Festivali'nde 15 Bin Ton Hamsi Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Kdz. Ereğli Belediyesi '15. Hamsi Festivali'nde 15 Bin Ton Hamsi Dağıttı

Kdz. Ereğli Belediyesi \'15. Hamsi Festivali\'nde 15 Bin Ton Hamsi Dağıttı

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen ‘15. Hamsi Festivali’nde halka 15 bin ton hamsi dağıtıldı. Başkan Halil Posbıyık, Türkiye’nin her tarafından hamsi talebi aldıklarını belirterek, “Bir gün de olsa vatandaşlarımıza sorunlarını unutturduk, kafaları rahatladı. Halkımıza da 15 bin ton hamsi dağıttık” dedi.

18.12.2022 17:05  Güncelleme: 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen '15. Hamsi Festivali'nde halka 15 bin ton hamsi dağıtıldı. Başkan Halil Posbıyık, Türkiye'nin her tarafından hamsi talebi aldıklarını belirterek, "Bir gün de olsa vatandaşlarımıza sorunlarını unutturduk, kafaları rahatladı. Halkımıza da 15 bin ton hamsi dağıttık" dedi.

'2002 metre en uzun mangal' dalında 2002 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Kdz. Ereğli Hamsi Festivali'nin 15'incisi, Başkan Posbıyık'ın Halk Tv'de Serhan Asker'le Görkemli Hatıralar canlı yayınıyla başladı. Posbıyık, Asker'in programında Ereğli'yi tanıttı, il olmak için verdikleri mücadeleyi anlatarak, konuya ilişkin kamuoyundan destek istedi. Posbıyık ardından, halka hamsi dağıttı.

Posbıyık, festivalde yaptığı konuşmada Türkiye'nin her tarafından kendilerine hamsi talebinin geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"BUGÜN VATANDAŞLARIMIZI ZAMLARDAN, ENFLASYONDAN UZAK TUTMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

"Türkiye'nin en iyi, en taze, en lezzetli hamsisi Ereğli'den çıkıyor, artık bunu Türkiye kabul etmeye başladı. Dünyanın en uzun mangalını başka bir yerde kıramadıkları için rekor denemesi yapmıyoruz. Kırdıkları an yeniden bir rekor denemesine geçebiliriz. Şu anda hamsi de iyice bollaştı. Vatandaşlarımızla birlikte halk oyunları, Karadeniz oyunları oynayarak bugünü zamlardan, enflasyondan uzak tutmaya çalışacağız. Bir günlük de olsa onların kafalarını tertemiz yapacağız, bütün amacımız bu. 15 ton hamsi dağıtımı yapıldı. Dünden itibaren sivil toplum kuruluşlarına da hamsi dağıtımını sağladık. Günlerdir belediye ekiplerimiz çalışıyor. Başarılı gittiğini görmekten büyük mutluluk duyuyoruz."

"BİZ 6 YAŞINDA EVLENDİRİLEN DEĞİL, ÜRETEN KADINLAR İSTİYORUZ"

Hamsi Festivali kapsamında ana sahnede Selçuk Balcı da konser verdi. Meydanı dolduran kalabalık Selçuk Balcı ile Karadeniz ezgilerine eşlik etti. Ereğli'de olmaktan mutlu olduğunu belirten sanatçı Balcı, kendisini Ereğlililerle buluşturduğu için Başkan Posbıyık'a teşekkür etti. Kadın Gücü Kooperatifi Başkanı Neriman Posbıyık, kadınların el emekleriyle ürettiği ürünlerden sanatçıya takdim etti. Ereğli'deki kadın dayanışmasının önemine vurgu yapan Balcı, "Biz 6 yaşında evlendirilen kadınlar istemiyoruz, okuyan kadınlar, üreten kadınlar istiyoruz" diye konuştu.

Posbıyık da Balcı'ya teşekkür ederek, sanatçıya Kdz. Ereğli'ye özgü çeşitli hediyeler ile festival kitabını hediye etti.

'ÖĞRETMENLER GÜNÜ' KUTLANDI

Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, festivalin onur konuğu olan öğretmenlerin günlerini kutlayarak, karanfil takdim etti. Posbıyık, öğretmenlerin baş tacı olduklarını dile getirerek, "Hamsi Festivali'ni her zaman Öğretmenler Günü'nde yapıyorduk ama bu sene hamsi çıkmadı ve biraz geciktik. Yinede öğretmenlerimiz onur konuklarımız. Bütün öğretmenlerimizin günlerini bir kez daha kutluyorum" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Kdz. Ereğli Belediyesi '15. Hamsi Festivali'nde 15 Bin Ton Hamsi Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement