Keçiören E-Belediye ile Örnek Oluyor - Son Dakika
Yerel

Keçiören E-Belediye ile Örnek Oluyor

Keçiören E-Belediye ile Örnek Oluyor

E-devlet uygulamalarını incelemek üzere Türkiye'ye gelen Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ve beraberindeki heyet Keçiören Belediyesi'ni ziyaret ederek, e-belediye uygulamaları hakkında bilgi aldı.

27.06.2012 12:20

E-devlet uygulamalarını incelemek üzere Türkiye'ye gelen Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ve beraberindeki heyet Keçiören Belediyesi'ni ziyaret ederek, e-belediye uygulamaları hakkında bilgi aldı.

Keçiören Belediyesi, mobil belediyecilik uygulamalarıyla dünyaya örnek oluyor. E- belediyecilik uygulamalarıyla ilgili daha önce Moldova'dan gelen bir heyeti ağırlayan Keçiören Belediyesi'nin bu seferki konukları Kosova'dan oldu. Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ve beraberindeki heyet Keçiören Belediyesi'ni ziyaret etti. Heyet onuruna Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak tarafından yemek verildi. Ziyaret programına AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ve Başbakanlık E-Devlet Danışma Grubu Başkanı Ramazan Altınok ve beraberindeki uzmanlar da katıldı.

Kosova heyetine, Keçiören Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen mobil belediyecilik uygulamaları ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Heyete, belediyenin teknolojik alt yapısı ile ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verildi. Keçiören'deki 51 mahallenin detaylı envanterinin çıkarıldığı ve başarılı bir şekilde tüm detaylarıyla aktarıldığı Kent Bilgi Sistemi anlatılarak konuk heyetten gelen sorular cevaplandırıldı. Belediyecilik hizmetlerini teknolojiyle bütünleştiren Keçiören Belediyesi'nin kullandığı bilgi teknolojileri ve deneyimleri tüm detayları ile Kosova heyetine aktarıldı.

Belediye olarak teknolojiyi yakından takip ettiklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, e-belediye uygulamalarıyla vatandaşların belediyeye gelmeden işlemlerini rahatlıkla yapabildiklerini söyledi. Kendi yazılımını kendi yapan bir belediye olduklarına dikkat çeken Başkan Ak, bilgi güvenliğine büyük önem verdiklerini vurguladı. Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar da çalışmaların kendilerine büyük fayda sağlayacağını belirterek misafirperverliğinden dolayı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür etti. Ziyaret programı tüm katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören E-Belediye ile Örnek Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement