Kent Ekonomileri Forumu Toplantıları - Son Dakika
Yerel

Kent Ekonomileri Forumu Toplantıları

Kent Ekonomileri Forumu Toplantıları

Diyarbakır Kent Ekonomileri Forumu toplantıları devam ediyor

07.10.2013 15:53

Diyarbakır Kent Ekonomileri  Forumu  toplantıları devam ediyor.

AK Parti İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu'nun moderatörlüğünde, Forum Başkanı Hüseyin Cengiz'in ev sahipliğinde yapılan toplantıya, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Van Milletvekili Fatih Çiftçi, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, AK Parti Ekonomi İşleri ve Forum Başkan Yardımcısı M. Fatih Kayhan, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal, GÜNSİAD Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, DİSİAD Başkanı  Burç Baysal, MÜSİAD Başkanı Şahabettin Aykut, DOSİAD Başkanı Aziz Özkılıç, OSGİAD Başkanı Hüseyin Pervane, DİGİAD Başkan Vekili Fatih Babayiğit, Eczacılar Odası Başkanı Ferhat Değer, TÜMSİAD Başkanı Hüseyin Oğulmuş, Doğu Mermerciler Başkanı Zeki Tutal, DİGİKAD Başkanı Gülşen Duran, DİKAD Başkanı Esra Aksu, Mahalli İdareler Derneği Genel Sekreteri Abdulsamed Karababa, GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal ve TÜRKONFED Kadın Komisyonu Başkan Yardımcısı Reyhan Aktar katıldı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, yaptığı konuşmada, çözüm Süreci ile bölgeye hakim olan olumlu havanın ekonomik alanda da kendini göstermesinin son derece sevindirici olduğunu belirterek, "2 6 Ekim'de Genel Başkan Yardımcımız sayın Numan Kurtulmuş beyin  başkanlığında ilimizde yapılacak Kent Ekonomileri Forumu'na STK'ların sunacakları katkı, alacakları karar, ilimiz ekonomisinin şekillenmesinde çok önemli rol oynayacaktır. Hükümetimizin Diyarbakır'a yaptığı yıllık yüz milyonlarca dolarlık yatırımlar, kent ekonomisini şahlandıracağı gibi halkımızı da güçlendirecektir" dedi.

Sayar  da göreve geldikleri günden itibaren oda olarak oluşturdukları Kent İş Konseyi ile görüş çeşitliliğini yakaladıklarını ifade etti.

Kent Ekonomileri Forumu Başkanı Hüseyin Cengiz de bugüne kadar düzenledikleri 5. toplantı olduğunu ifade ederek, 26 Ekim'de yapılacak Kent Ekonomileri Forumu'na kentin, vizyoner projelerle yarışması gerektiğini, bunu da kentin dinamikleri olan saygıdeğer katılımcılardan beklediklerini kaydetti.

Toplantı sonunda hazırlanacak rapor ve sonuç bildirgesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağını aktaran Cengiz, katılımcılara teşekkür etti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kent Ekonomileri Forumu Toplantıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement