Keşkekli Kurtuluş Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Keşkekli Kurtuluş Etkinliği

Keşkekli Kurtuluş Etkinliği

Horsunlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 90'ıncı yıldönümü buruk kutlandı.

04.09.2012 16:23

Horsunlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 90'ıncı yıldönümü buruk kutlandı.

Her tarafı bayraklarla donatılan Horsunlu'da, önceki akşam saatlerinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 10 askerin şehit olması ve 7 askerin yaralanması nedeniyle törenler iptal edildi. Kurtuluş etkinliği kapsamında şehitlerin ruhu için Yasin-i şerif okutulurken, 22 kazan keşkek hayrı yapıldı. Mehteran gösterileri ile milli duyguların doruğa çıktığı kurtuluş gününde ayrıca kapalı Pazar yerinde ise Horsunlulu ressam Mehmet Tosun tarafından açılan resim sergisi sanatseverlerle buluştu.

Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından Belediye ve vatandaşların katkısı ile hazırlanan 22 kazan keşkek ile çorba, pilav ve turşu vatandaşlara dağıtıldı. Horsunlu Belediye Başkanı Mehmet Çömden ve Kurtuluş Belediye Başkanı Mehmet Güler'in keşkek kazanların başına geçerek dağıttığı ve yaklaşık 3 bin 500 kişinin katıldığı keşkek hayrında şehitler için Yasin-i şerif okunurken, toplu olarak dualar edildi. Eğlenceli konserlerin iptal edildiği 4 Eylül Horsunlu'nun kurtuluş etkinliğine Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan, Horsunlu Belediye Başkanı Mehmet Çömden, Kurtuluş Belediye Başkanı Mehmet Güler, Pamukören Belediye Başkanı Metin Ertürk, Yamalak Belediye Başkanı Necati Soysal, Siyasi parti temsilcileri, çok sayıda kurum ve kuruluş amirleri ile Horsunlular katıldı.

13 YILDIR KEŞKEK HAYRI İLE KUTLANIYOR

Horsunlu'nun düşman işgalinden kurtuluşun 90'ıncı yıl dönümünü kutlamalarının bir yandan mutluluk verdiğini ama öbür taraftan da şehit haberleri ile adeta yıkıldıklarını ifade eden Başkan Mehmet Çömden; "Bugün tarih boyunca özgür yaşamış ve bundan sonrada özgür ve bağımsız yaşayacak olan, Türk Ulusunun şan ve şeref tabloları ile dolu şehit ve gazilerimizin kahramanlıkları ile destanlaşan, Aydın ilimizin Horsunlu beldesinin kurtuluş bayramını kutluyoruz. Bugün vatan için ölmenin en güzel örneğini veren ve bayrağımıza kanları ile bu kutsal topraklarda feda ettikleri canlarını anmak ve onlarla övünmek için, onların bu kahramanlık destanlarını dünyaya haykırmak ve onların bu eserleri önünde eğilme günüdür. Bu, her Türk insanının boynunun borcudur. Bizde bu kurtuluş gününü 90 yıldır çeşitli etkinlikler ile kutluyoruz. Özellikle 1999 depreminin ardından 13 yıldır hem depremde hayatını kaybedenler hem de şehitlerimiz için sadece eğlence ile değil keşkek hayrı yaparak kutladık. 13 yıldır sürdürdüğümüz bu etkinliğin önümüzdeki yıllarda da sürmesini temenni ediyoruz. Dün sabah saatlerinde aldığımız haber ile tüm ülke gibi Horsunlular olarak bizde derin üzüntü içine girdik. Bu nedenle de etkinliklerimizdeki eğlence kısmını kaldırdık" diye konuştu. Başkan Çömden, daha önce kurtuluş etkinlikleri kapsamında yapılacak olan Ahmet Durmuş (İzmir'in Ferdi Tayfur'u), Popstar Belgin TRT Radyo'dan Ali Çakar ve Ankaralı Ayşe konserlerinin 4 Ekim 2012 tarihine ertelendiğini söylediklerini hatırlatırken, o tarihte Jeotermal Belediyeler Birliği toplantısı olması nedeniyle konserlerin 2 Ekim 2012 Salı günü yapılacağını belirtti.

RESİM SERGİSİ VE MEHTERAN GÖSTERİSİ

Sabah saatlerinde keşkek dağıtımı ile başlayan geleneksel kutlama etkinlikleri bu yıl sadece resim sergisi ve mehteran gösterisi ile yapıldı. Nazilli Belediyesi Mehteran Ekibinin milli duyguları depreştirdiği 1 saatlik gösterisinin ardından Protokol üyeleri ve Horsunlular, ilk kez resim sergisi açan Horsunlulu ressam Mehmet Tosun'un sergisini ziyaret etti. Kaymakam Alp Arslan ve Belediye Başkanlarına, 4 yıl önce çocuklarının sayesinde iyi resim yaptığını fark etmeleri ile Nazilli Lütfi Selek Sergi ve Sanat Evi'nde resim sanatına başladığını ifade eden Tosun, resim sevgisi ile 2008 yılında yakalandığı akciğer kanserini de 3 yılda yok ettiğini söyledi. Resim öğretmenleri ve arkadaşları ile 3 kez karma sergi yaptığını ifade eden Tosun, resim öğretmenleri Umut ve Seber'in desteği ile ilk kez memleketi Horsunlu'da kişisel sergisini açtığını belirtti. 72 yağlı boya eseri sergilediğini ifade eden ressam Mehmet Tosun, 5 eserinin satıldığını söyledi. Tosun, ikinci sergisini 22 Ekim 2012 günü Lütfi Selek Sergi Sarayı'nda açacağını söylemesi üzerine Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan'da bizde eserlerini ilçemizde sergilemek isteriz diyerek önümüzdeki günlerde konu hakkında İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile koordine kurmasını istedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keşkekli Kurtuluş Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement