Kıbrıs Gazisi Defnedildi - Son Dakika
Yerel

Kıbrıs Gazisi Defnedildi

Kıbrıs Gazisi Defnedildi

Samsun’un Bafra ilçesinde 68 yaşında vefat eden Kıbrıs gazisi Ünsal Ertekin, toprağa verildi.

14.11.2015 16:42

Samsun'un Bafra ilçesinde 68 yaşında vefat eden Kıbrıs gazisi Ünsal Ertekin, toprağa verildi.

9 ay önce beyin kanaması geçiren Ünsal Ertekin, 3 gün önce de kalp krizi geçirmesi üzerine Samsun'da özel bir hastanede tedavi altına alındı. Ertekin, yapılan müdahalelere rağmen kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Kıbrıs gazisi Ünsal Ertekin için Bafra'da cenaze töreni düzenlendi.

Gençlik Caddesi'ndeki evinin önünde alınan helallik sonrası cenaze, Büyük Cami'ye getirildi. İkindi namazına müteakip İlçe Müftüsü İsmail Çiçek tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze namazının ardından konuşan Muharip Gaziler Deneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, "Dünyada hiç bir toprak parçası bizim topraklarımız kadar vatan olmayı hak etmemiştir. Üzerimizde yaşadığımız toprak parçalarımızı şehitlerimizin ve gazilerimizin kanlarıyla hamur olmuş, bu cennet vatanın her yerinde şühedalar fışkırmıştır. Bu vesileyle azizi şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin ve özellikle silahlı kuvvetlerimizin temel taşlarını oluşturmuştur. Onun içindir ki aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize yüce Türk milletinin yüksek ahlakı özelliklerini oluşturan vefa duygusuyla sadakat göstermeliyiz" dedi.

Ertekin'in cenazesi, askerlerin omzunda cenaze aracına konularak Bafra Asri Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenazeye AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Vural Yıldırım, Bafra Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Serkan Savaş, Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Jandarma Bölük Komutan Vekili Jandarma Teğmen Fatih Kamut, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kıbrıs Gazisi Defnedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement