Kırklareli'de 'Sulu Tarım Alanlarında Sürdürülebilirlik Çalıştayı' - Son Dakika
Yerel

Kırklareli'de 'Sulu Tarım Alanlarında Sürdürülebilirlik Çalıştayı'

Kırklareli\'de \'Sulu Tarım Alanlarında Sürdürülebilirlik Çalıştayı\'

Kırklareli'de, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, 'Sulu Tarım Alanlarında Sürdürülebilirlik Çalıştayı' düzenledi.

17.02.2015 13:24  Güncelleme: 13:28

Kırklareli'de, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından 'Sulu Tarım Alanlarında Sürdürülebilirlik Çalıştayı' düzenlendi.

Küresel iklim değişikliği çerçevesinde, Türkiye'deki toprak ve su kaynaklarının korunarak sürdürülebilir ve etkin kullanımı ile sulu tarım alanlarında üretilen başta şekerpancarı olmak üzere, alternatif ürünler dikkate alınarak üretim politikalarının değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen çalıştaya, Kırklareli Vali Vekili Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Mehmet Sığırcı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kırklareli İl Müdürü Hakan Keçeci, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhan Arslan, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tan, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Şaylan katıldı.

Çalıştayda, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünden Şube Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir 'Bitkisel Üretim Sektöründe Yaşanan Gelişmeler', Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kırklareli İl Müdürü Dr. Hakan Keçeci 'Kırklareli'nde Tarımsal Üretim', Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Burhan Arslan 'Dünyada ve Türkiye'de Şekerpancarı Yetiştiriciliği', İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Şaylan 'Toprak ve Su kaynaklarının Önemi ve İklim Değişiklerinin Etkileri', Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Tan 'Sürdürülebilir Tarımda Yem Bitkilerinin Yeri ve Önemi' ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırklareli'de 'Sulu Tarım Alanlarında Sürdürülebilirlik Çalıştayı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement