KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, " Türkiye'den yavru vatana su getirecek proje kısa sürede tamamlanacak. Bu çerçevede tarım ve hayvancılık alanında önemli projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz" dedi.
Amcaoğlu, İzmir Vali vekili Ardahan Totuk'u ziyaret etti. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile 2011 yılının Ağustos ayında imzaladıkları protokolün geliştirilmesi çerçevesinde İzmir'e geldiğini belirten Amcaoğlu, "Bakanlığımızın çalışmalarına katkı sağlayacak bu protokolün içerdiği çalışmalardan bir kısmı tamamlandı, bir kısmı da yakında tamamlanacak. Bu protokolü geliştirmek, yeni alanlar belirlemek amacıyla İzmir'e geldim" diye konuştu.
Türkiye'den boru hattı ile KKTC'ye gelecek suyun özellikle tarım ve hayvancılık alanında önemli katkı sağlayacağını belirten Amcaoğlu, şunları söyledi:
"KKTC'nin nüfusunun yarıya yakınının tarım ve hayvancılıkla uğraştığı düşünüldüğünde bu projenin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkar. Türkiye'den yavru vatana su getirecek proje kısa sürede tamamlanacak. Bu çerçevede tarım ve hayvancılık alanında önemli projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu alandaki teknik bilgilere büyük önem veriyoruz. Ege Üniversitesi ile imzaladığımız protokol bu çerçevede büyük önem taşıyor."
Vali vekili Ardahan Totuk da ziyaretten mutluluk duyduğunu söyledi.
- İZMİR
Son Dakika › Yerel › KKTC'ye 'Su' Projesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.