Konaklı Kadınlar Ata'nın Huzuruna Çıktı - Son Dakika
Yerel

Konaklı Kadınlar Ata'nın Huzuruna Çıktı

Konaklı Kadınlar Ata\'nın Huzuruna Çıktı

Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi ve İzmir Kadın kuruluşları Birliği üyelerinden oluşan bir heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti.

09.03.2013 10:33  Güncelleme: 10:42

Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi ve İzmir Kadın kuruluşları Birliği üyelerinden oluşan bir heyet, Ankara'da iki günlük ziyaret gerçekleştirerek Anıtkabir'i ziyaret etti.

Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, Kadın Meclisi Başkanı Nurgül Yorgun, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Emel Denizaslanı, İzmir'deki kadın STK temsilcileri ve meclis üyeleri ilk gün Anıtkabir'i ziyaret etti, Anıtkabir'de Atatürk'ün mozalesine çelenk bıraktı.

Saygı duruşunun ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen kadınlar, Anıtkabir özel defterini imzaladı. Kadın Meclisi ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri Anıtkabir ziyaretinin ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'i meclisteki makamlarında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurgül Yorgun, ziyaretler sırasında yaptığı konuşmada, "Belediye başkanımızın desteğiyle ilçemizde kadınlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmalar yaptık.

Düzenlediğimiz meslek edindirme kursları ve eğitim seminerleriyle onları sosyal yaşamın içine çektik. Kurslar sonucunda üretilen el sanatları ürünleri kadınlarımız için geçim kaynağı, kazanç kapısı oldu. Kadınlara kenti tanıma turları adı altında geziler düzenliyor, onları denizle buluşturuyoruz. "Çaylar bizden, demlemesi sizden' sloganıyla evlere giderek sorunları dinliyor, belediye ile vatandaş arasında köprü oluyoruz. Başkanımıza çalışmalarımıza destek olduğu için teşekkür ediyoruz"dedi.

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Emel Denizaslanı da,"Kadınlar olarak haklı mücadelemizin görünmesini, yerel yönetimlerde kadınların da yer almasını, önümüzdeki seçimlerde kadınların sesini dinlemenizi istiyoruz"dedi

Kadınları dinleyen Kılıçdaroğlu, ziyaretten içtenlikle duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kotadan yararlanmaları, il genel ve belediye meclislerine üye olmaları konusunda kadınlara öneride bulunan Kılıçdaroğlu, "Size ve İzmir'e güveniyoruz."diyerek kadınlarla fotoğraf çekti, tek tek tokalaşarak vedalaştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve Bihlun Tamaylıgil de,

TBMM çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Gökhan Günaydın,

aydınlık Türkiye inancının ortak bir payda oluşturduğuna inandığını belirterek, bu ziyaretin, CHP'nin yaşama geçirdiği katılımcılık sözünün içinin doldurulmasına yönelik gayretleri gösterdiğini söyledi. Akılcı, ayakları yere basan ve hedefe yönelik çalışmalar yaptıklarını anlatan Günaydın, İzmir'i çok iyi tanıdığını da söyledi. Günaydın, kadınları, cinsiyet kotasından yararlanmaya, siyaset yapmaya, il genel meclisleri ve belediye başkanlıklarına aday olmaya çağırdı.

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil de,

İzmir'de tek bir ilçeyi bile AKP'ye bırakmayacağız. Türkiye'nin kaderiyle ilgili önemli bir sürece giriyoruz. İzmir'de iddialıyız, 30 ilçeyi de alacağız. Türkiye'de aydınlığın iktidarını sağlayacağız"dedi.

Kadın Meclisi Başkanı Nurgül Yorgun, konuşmalardan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'e İzmir'in sembolü olan Saat Kulesi figürü hediye etti.

(BK-)

09.03.2013 10: 14: 09

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konaklı Kadınlar Ata'nın Huzuruna Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement