Köyceğiz'de Aşçılar Hünerlerini Gösterdi - Son Dakika
Yerel

Köyceğiz'de Aşçılar Hünerlerini Gösterdi

Köyceğiz\'de Aşçılar Hünerlerini Gösterdi

Köyceğiz'de aşçı yardımcılığı eğitimi alan 20 aşçı hünerlerini sergilediği etkinlikte yemek için sıraya giren vatandaşlar izdiham yarattı.

06.04.2013 12:07  Güncelleme: 12:16

Köyceğiz halk eğitim merkezinde aşçı yardımcılığı eğitimi alan 20 aşçı yardımcısı hünerlerini sergilediği etkinlikte yemek almak için sıraya giren vatandaşlar izdihama neden oldu.

Köyceğiz halk eğitim merkezinde 6 aydır devam eden aşçı yardımcılığı kursu sonunda aşçı yardımcıları yaptıkları yemekler tatlılar ile hünerlerini sergilerken vatandaşlar bu etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

Düzenlenen etkinliğe Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, Toparlar Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Köyceğiz Emniyet Müdürü Mustafa Kemal Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Yakacak, AK Parti Köyceğiz İlçe Başkanı Mustafa Özkaya, Köyceğiz Halk Eğitim Müdürü İmdat Çatak davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Kadınlar çoğunlukta

Kurs hakkında açıklama yapan köyceğiz halk eğitim merkezi müdürü imdat çatak, bölgede turizm sektörü de çalışacak olan kişilerin kalifiyeli ve belgeli olmasının önemli olduğunu belirtti. Çatak, "6 aylık kurs sonunda kursiyerlerimizin yapmış oldukları faaliyetleri göstertmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Turizm bölgesinde yaşadığımız için bu bölgeye uygun kalifiyeli eleman yetiştirmek amacıyla böyle bir kurs açtık. Şuan kursumuzda 21 öğrencimiz sertifika alacak. Bunların 15 tanesi kadın 6 tanesi erkek öğrencidir. Bu bölgenin ihtiyacını karşılamak amacıyla açmış olduğumuz dördüncü kursumuzdur" dedi.

Dünya mutfağını öğreniyorlar

Aşçı yardımcılığı kursu öğretmeni Türkan Deniz, "6 aydır devam eden kursumuzda 21 öğrenciye eğitim verdik. Bu etkinliğin amacıda turizm bölgesinde nitelikli deneyimli tecrübeli ve eğitim almış arkadaşlarımızın görev yapmasıdır. Bölgemizde işletmeler belgeli elemanlara daha çok ihtiyaç duyuyorlar. Eğitimlerimizde hijyen kurallarını ve sofra kültürünü artırmaya yönelik eğitimlerde yer alıyor. Aynı zamanda öğrencilerimize dünya mutfağından yemekler ve tatlılarda öğreniyorlar. Eğitime talep çok fazla geliyor" dedi.

Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Yakacak, bu kurs sayesinde vatandaşların eğitimli bir eleman olarak yetiştiğini ve bundan sonra iş bulma konusunda sıkıntı yaşamayacağını belirek,

"6 aylık bir çalışmanın sonucu öğrenciler aşçı yardımcılığı sertifikalarını alacaklar. Bizim turizm haftası etkinliklerinde bir yemek yarışması düzenlemek istiyoruz. Yine öğrencilerimiz yaptıkları ürünleri yarışma ortamında uygun format içerisinde sunduklarında derecelendirme yapmayı düşünüyoruz. Aşçılarımız o zamanki yarışmaya kadar kendilerini hazırlasınlar. Sizler mutfağı biliyordunuz ama daha güzel yemek yapma çeşitlerini öğrendiniz" diye konuştu.

Köyceğiz belediye başkanı Salih Erbay, köyceğizde etkinliklerin bitmeyeceğini belirterek "bizim için gündem çok yoğun hafta sonu kano yarışları ikinci el pazarı derken halk eğitimin kursu bugün var. Köyceğizde hiçbir zaman etkinlik bitmez. Aşçı yardımcıları öğrendiklerini sergilemiş gayette güzel olmuş. Bunun devamını bekliyoruz. Bizde baya bunlardan otlandık. Haziran ayında sokak şenlikleri var arkasından etkinlikler devam ediyor buradan tüm halkımızın köyceğiz etkinliklerini takip etmesini istiyorum" diye kaydetti.

Etkinliği çok beğendiğini kaydeden Toparlar Belediye Başkanı Kamil Ceylan, can boğazdan gider demişler ama aşçılarımız baş ay gibi bir sürede çok iyi eğitilmiş. Güzel yemekler ve tatlılar yapmışlar. Yöremizin insanları sıcakkanlıdır yöremizin yemek kültürünün ne kadar iyi olduğunu söylememde fayda var diye düşünüyorum. Burada aldıkları yemek eğitimlerini de otellerde ve çeşitli mutfaklarda kullanma konusunda uzmanlaşacaklar. Erkeğin kalbine giden yol boğazdan geçer sözünü de aşçılarımız bir kere daha göstermiş oldular" dedi.

Etkinliğe katılan Nebahat Güleryüz, burada yapılan yemeklerin özellikle tek tek tadına bakmaya çalıştım hepsi muhteşem. Duydum ve geldim yemekleri beğendim. Yemeklerin tadının güzel olduğu kadar servisleri de göze hitap ediyor" dedi.

Köyceğiz halk eğitim merkezi aşçı yardımcıları tarafından hazırlanan yemek ve tatlılar vatandaşlar ve davetliler tarafından kısa süre içerisinde tüketildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köyceğiz'de Aşçılar Hünerlerini Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement