Kumluca'dan 8 Tır Daha Deprem Bölgesine Doğru Yola Çıktı - Son Dakika
Yerel

Kumluca'dan 8 Tır Daha Deprem Bölgesine Doğru Yola Çıktı

Kumluca\'dan 8 Tır Daha Deprem Bölgesine Doğru Yola Çıktı

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve Türkiye'nin 10 ilinde yıkıma neden olan iki ayrı depremin ardından depremzedelere yardım için Kumluca’dan deprem bölgesine ilk gün gönderilen 2 TIR’ın arkasından bugün 8 TIR daha yola çıktı.

08.02.2023 15:12  Güncelleme: 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve Türkiye'nin 10 ilinde yıkıma neden olan iki ayrı depremin ardından depremzedelere yardım için Kumluca'dan deprem bölgesine ilk gün gönderilen 2 TIR'ın arkasından bugün 8 TIR daha yola çıktı.

Kumluca Belediyesi, 10 ili etkileyen iki büyük depremin ardından yardım çalışmaları için eşya ve gıda toplamaya devam ediyor. Kumluca Belediyesi Afet Koordinasyon (KUMAFET) Merkezi'ne eşya yardımı kabul ediliyor. Kumluca Belediyesi ekipleri yardımların olduğu araç ve yemek ihtiyacı için Mobil Aşevi ile Kumluca'dan deprem bölgesine giden sebzelerle çorba yapmaya ve depremzedelere dağıtmaya başladı.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, "Türkiye'miz büyük bir üzüntü içinde, bizde Yörükler diyarı Kumlucamızdan karınca kararınca Kumlucalı büyük ailemizle toplamış olduğumuz gıda ve eşyalarımızı tüm TIR'larımıza yükledik. Birazdan dualar eşliğinde yola çıkacak. Mobil Aşevimiz orada faaliyete başladı. Kumlucamızdan giden sebzelerle çorba yapmaya ve afet bölgesindekilere ikrama başladı. Yaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, vefat edenlere başsağlığı diliyorum" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Kumluca'dan 8 Tır Daha Deprem Bölgesine Doğru Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement