Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren mahkumlara ödülleri verildi.

17.04.2015 10:42

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren mahkumlara ödülleri verildi.

Gölpazarı Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda düzenlenen törene,  Kaymakam Celalettin Taşkaya, Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin Çelebi, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mehmet Dinç, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Orhan Yalçın, İlçe Müftüsü Mükerrem Cüre ve daire müdürleri ile mahkumlar katıldı.

Çelebi, burada yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftasını her yıl farklı bir temayla kutlandığını belirterek, Adalet Bakanlığı, Gençlik Spor Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığıyla yapılan protokoller çerçevesinde Kutlu Doğum Haftalarının yaygınlaştırılması, etkili ve verimli hizmetlere vesile olması için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Müslüman ülkelerinde, huzursuzluğun ve sıkıntının olduğu dönemde Diyanet İşleri Başkanlığının "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" temasıyla toplumun huzuruna çıktığını anlatan Çelebi, "Burada hedeflenen, huzurlu bir toplum, karşılıklı saygı, muhabbet ve merhamete dayanan bir anlayış, mutlu bir aile ve bireydir. Peygamber efendimizin asırlar önce getirmiş olduğu Kur'an-ı Kerimin nazım olduğu dönemde bu güne kadar bizim tarihi tecrübemizin de  hep birlikte yaşama konusunda engin tecrübelere sahip bir millet olarak bu konuları toplumumuzda paylaşmak istiyoruz" dedi.

Program, 30 mahkum arasında yapılan Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement