Kutlu Doğum Heyecanı Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Heyecanı Başlıyor

Kutlu Doğum Heyecanı Başlıyor

Bu yıl kardeşlik temasının işleneceği Peygamberimizin Miladi doğum tarihi olan "Kutlu Doğum" haftasının heyecanı Bayburt'ta da hissedilmeye başladı.

11.04.2012 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl kardeşlik temasının işleneceği Peygamberimizin Miladi doğum tarihi olan "Kutlu Doğum" haftasının heyecanı Bayburt'ta da hissedilmeye başladı. Kutlu Doğum'la ilgili etkinliklerin 15 Nisan'da başlayacak olması sebebiyle Bayburt Müftüsü Kemalettin Aksoy bir açıklama yaptı.

Kutlu Doğum Haftası'nın Türkiye'de 1989'den beri kutlandığını belirten Müftü Aksoy, "Son yıllarda ise 14-20 Nisan tarihleri ülkemizde, Müslümanların bulunduğu Avrupa'da da kutlanmaktadır. Bu sene il müftülüğü olarak kutlu doğum haftasını yoğun bir programla kutlayacağız. Bu sene kutlu doğumun ana konusu kardeşlik. İslam kardeşliği, kardeşlik hukuku, Medine'deki Ensar-Muhacir kardeşliği gibi konular işlenecek. Kardeşliğe her zaman ihtiyacımız var. Bu zamanda ise daha fazla ihtiyacımız var kardeşliğe."dedi.

Pazar günü 13.30'da Şair Zihni Kültür Merkezi'ndeki Kur'an ziyafeti ile kutlu doğum etkinliklerinin Bayburt'ta da başlayacağını kaydeden Müftü Aksoy, " Bu ziyafete bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Bu günde kutlu doğum açılışı yapacağız. Peygamberimiz' in doğduğu bu haftayı birlik, bereberlik içinde çok canlı, kardeşlik içinde en güzel şekilde kutlayacağız inşallah. Kur'an-ı Kerim ziyafetiyle başlamamızın sebebi gönüllerimizi bir şenlendirelim. Ferahlatalım. Gönüllerimiz Kur'an-ı Kerim'in aşkıyla muhabbetiyle dolsun. Aşere Takrib, Tayyibe hocası, kurra hafız Fatih Çatmakaş ve 5 kişilik ekibi ile çok güzel bir Kur'an ziyafeti sunacağız inşallah."diye konuştu.

Salı günü Bayburt Müftülüğü'nde görevli Rukiye Narman, Saliha Yaşaroğlu, Zülal Satır'dan oluşan vaizelerin bayanlara Hz. Peygamber ve Kardeşlik Hukuku, İslam Tarihinde Kardeşlik Hukuku, Hz. Peygamber ve Kardeşlik Ahlakı, konularında panel verileceğini açıklayan Müftü Aksoy, " Asıl kutlu doğum konferansımız ise çarşamba günü gerçekleşecek. Prof.Dr. Mehmet Okuyan o gün Kur'an'ın anlattığı Hz. Peygamber ve İslam Kardeşliği konusunda konferans verecek. Peygamber aşkıyla yanan herkesi bu program davet ediyorum. Bu programlara katılanlara hediyelerimiz olacak. Güllerimiz olacak. Kitaplarımız olacak. Perşembe günü ise eğitim fakültesi hocalarımızdan Yard.Doç.Dr. Mustafa Şentürk, Yard.Doç.Dr.Yusuf Şen, Yard.Doç.Dr. Abdurrahman Okuyan, Yrd.Doç.Dr. Nevzat Aydın, Müftülük Konferans Salonu'nda Hz. Peygamber ve Kardeşlik Hukuku konulu paneli olacak. Ayrıca ilçelerimizde de konferanslarımız olacak. Aydıntepe'ye yine Prof.Dr. Mehmet Okuyan hocamız; Demirözi ve Gökçedere'ye ise Bayburt Müftüsü olarak gidecem."dedi.

Kutlu doğumda hasta ziyareti yanı sıra cezaevi ziyareti yapmayı da düşündüklerini ifade eden Müftü Aksoy, daha geniş bilgilerin ise Diyanet'in ve Bayburt Müftülüğü'nün sitesinden edinilebileceğini belirtti.

Müftü Aksoy, etkinliklerin vatandaşlar için yapıldığını ve Bayburtluları bu programlara katılması gerekliliği çağrısını yaptı.

Müftü Aksoy, kutlu doğum haftasını şimdiden kutlayarak yüce Allah'tan peygamberimizi, anlamak, yolundan yürümek ve O'nun şefaatine nail olmak dileklerinde bulundu.

2012 KUTLU DOĞUM AFİŞLERİNDE ŞU SÖZLER YER ALIYOR:

Diyanet İşler Başkanlığı 12 Kardeşlik afişinde şu güzel sözlere yer verdi: Müminler ancak kardeştir.Kardeşliği O'ndan öğrendik.Gün Kardeşlik Günüdür. İnsanlar Senin ya Dinde Kardeşin, ya da Hilkatte Eşindir. Biriz, Bir'deniz, Kardeşiz. Kardeşlik İncinsen de İncitmemendir. Sözde Değil Özde Kardeşlik. O'nun Lutfuyla Kardeş Olduk. Kardeşlik Yalnızlığa Terk Etmemektir. Kardeşlik Kardeşin Hakkına Riayettir. Kardeşlik Karşılıksız Vermektir. Ey Allah'ın Kulları Kardeş Olun!. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Heyecanı Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement