Kutso Başkanı Nafi Güral Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kutso Başkanı Nafi Güral Açıklaması

Kutso Başkanı Nafi Güral Açıklaması

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (KUTSO) Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı İsmet Özotraç başkanlığında gerçekleştirildi.

23.05.2013 12:24

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (KUTSO) Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı İsmet Özotraç başkanlığında gerçekleştirildi.

KUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile meslek komite başkanlarının katılımında gerçekleştirilen toplantı öncesinde, KUTSO'ya yeni kayıt olan üyelere üyelik beratları takdim edildi.

Toplantıya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Karacan, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Başkanı Metin Güler, TÜGİK Başkanı Erkan Güral, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu üyesi Mustafa Dönmez konuk oldular.

Mayıs ayında yapılan KUTSO seçimlerine kadar 2009-2013 döneminde Meclis Başkanlığı görevini yürütmüş olan ve yeni seçimden sonra KUTSO Disiplin Kurulu Başkanı seçilen Nihat Delen'e, KUTSO'daki hizmetlerinden dolayı teşekkür ve şükran sunulması için, KUTSO Meclis üyesi ve çini sanatçısı İsmail Yiğit tarafından özel olarak hazırlanmış olan çini tablo takdim edildi. Nihat Delen, bu takdimin ardından yaptığı konuşmada; çok duygulandığını ve görev yaptığı dönemde KUTSO'nun önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi. KUTSO'da iş dünyasını temsil eden yetkililerin çalışmalarına, Kütahya'nın ihtiyacı olduğunu dile getirerek, KUTSO'daki yeni görev döneminin hayırlı olmasını diledi.

KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç, toplantıda yaptığı konuşmada, KUTSO seçimlerinden sonraki ilk meclis toplantısının Kütahya'ya hayırlı olması dileklerinde bulunarak, Kütahya'nın KUTSO Meclisinden beklediği hizmetlerin yerine getirilmesi için bu görevlerin iyi bir fırsat olduğunu dile getirdi.

"KADIN VE GENÇ GİRİŞİMCİLER YÜREKLENDİRİLMELİ"

Toplantıya konuk olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Karacan, yeni dönemde KUTSO'da göreve gelen yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile meslek komite başkanlarını kutlayarak konuşmasına başladı.

Karacan, büyük özveri ve fedakarlık gerektiren vakıf üniversitesi kurma çalışmalarından dolayı KUTSO yetkililerini tebrik etti. Karacan, kadın ve genç girişimcilerin yüreklendirilmesi ve desteklenmesinin şehrin gelişimine katkı sağlayacağını, ticaret ve sanayi odalarında görev alan iş dünyası temsilcilerinin kendi şehirlerine önem vermeleri gerektiğini vurguladı. Karacan, eğitim ve sağlık sektöründeki eksikliklerin giderilmesi, sosyal yaşamın iyileştirilmesi konularında yapılacak çalışmalarla, ulaşım kolaylığı, tarih, kültür ve turizm zenginliklerine sahip Kütahya'nın, yatırımlar açısından tercih edilen bir şehir haline gelmeye başladığını söyledi. Karacan, ayrıca, global dünyada ticaretin gelişerek şekil değiştirdiğini, iş dünyasının bu gelişmelere uyum sağlayacak şekilde diyalog ve çalışma içinde olması gerektiğini ifade etti.

TÜGİK Başkanı Erkan Güral, yaptığı konuşmada, Kütahya'daki eksikliklerin bilindiğini, özellikle eğitim sektörünün her kademesinde iyileştirmelere ihtiyaç olduğunu belirterek, "Bölgemizin ve şehrimizin eksikliklerini gidermek, sorunlara çözüm bulmak için, belirlenen hedefler doğrultusunda birlik ve beraberlik içinde çalışmalar yapılacaktır" diye konuştu.

"KOBİ'LER BÜYÜMELİ"

Göreve 5. kez seçilen KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, "Makama değil, hizmete talip olduk, görev unvanımız ne olursa olsun, el ele, kol kola hizmet edeceğiz" dedi. Güral, mikro ve küçük işletmeler ile KOBİ'lerin büyümesi ve geliştirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini, birlik ve ortaklık kültürünün özümsenerek yaygınlaşması gerektiğini belirterek, yerel dinamiklerin harekete geçirilmesinin önemine değindi.

Yapılan konuşmaların ardından, KUTSO meclis toplantısına konuk olan Harun Karacan, Metin Güler ve Erkan Güral'a, KUTSO'nun eğitim ve kültür hizmeti olarak bastırılan "Kütahya Sanatçıları" ve "Türkçe'nin Sırları" eserleri takdim edildi.

Meclis toplantısının olağan gündem maddelerinde yer alan, Nisan ayına dair toplantı tutanağı, aylık mizan ve yönetim kurulu faaliyet raporu sunularak, gündem maddelerinde yer alan diğer konuların müzakeresinden sonra, KUTSO Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı İsmet Özotraç tarafından kapatıldı.

(EFE)

23.05.2013 12: 13: 16

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kutso Başkanı Nafi Güral Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement