Lale Festivaline Terör Engeli - Son Dakika
Yerel

Lale Festivaline Terör Engeli

Lale Festivaline Terör Engeli

Muş’ta 3. Geleneksel Lale Festivali düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanırken, şehitler için birçok eğlence ise iptal edildi.

04.05.2016 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta 3. Geleneksel Lale Festivali düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanırken, şehitler için birçok eğlence ise iptal edildi.

Korkut Kaymakamlığı ve belediyesi tarafından geleneksel gale getirilen Lale Festivali'nin bu yıl üçüncüsü yapıldı. Bu yıl bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle festivalin eğlence programı iptal edildi. Festival kapsamında ilk olarak lale tarlaları ziyaret edilerek, davetliler lalelerle birlikte fotoğraf çekerek lale topladı. Kendiliğinden yetişen ve Muş Ovasını kırmıza çeviren laleleri ziyaret eden vatandaşlar mutlu anlar yaşadı.

Lale tarlası ziyaretinden sonra ilçe merkezinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinliklere Korkut Kaymakamı Abdulgani Mag, Muş Belediye Başkan Vekili Abdullah Avcı, AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, kamu kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. Ülke genelinde yaşanan sorunlardan dolayı bu yıl festivalin yüzde 90 eğlence programını iptal ettiklerini belirten Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, festivali sadece tarla ziyareti ile ilçe merkezinde çeşitli etkinlikler kutladıklarını söyledi. Yapılan festival nedeniyle ilçe halkının mutlu olduğunu ifade eden Başkan Arık, "Bugün Lale Festivalimizi kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ben her yıl festivalin ilçemizde kutlamasını geleneksel hale getirdim. Lalenin ana kaynağı Muş ilinin Korkut ilçesidir. Bu üçüncüsünü yaptığımız festivali, ülkemizdeki sorunlardan dolayı müzik, eğlence programın yüzde 90'nını yapmadık, yüzde 10'unu yapıyoruz. Bu yüzde 10 itibarı ile halkımız yine mutludur. Çok eğlenceli bir gün geçiriyoruz. Halkımız şu anda çok mutludur, ben herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Festivalde lale tarlasında buluşmayı tercih ettiklerini kaydeden Festival Kutlama Koordinatörü Abdullah Gündoğdu da, "Tarihi değerimiz lalelerle yapacağımız bu muhteşem buluşmayı ilk etapta lale tarlasında buluşmayı tercih ettik. Vatandaşlarımızla tarla içerisinde bir araya geldik. Bundan sonraki programımız şehir merkezinde geçecektir" dedi.

Lale tarlasını arkadaşları ile birlikte ziyaret eden Ebru Yıldırım ise, "Muş'un da laleleri meşhur, güzel hissediyorum. En sevdiğimiz çiçek ile birlikteyiz, sevdiklerimizle. Bahar geldi, çok sevinçliyiz" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lale Festivaline Terör Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement