Manavgat Şelalesi Projesi - Son Dakika
Yerel

Manavgat Şelalesi Projesi

Manavgat Şelalesi Projesi

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'a Manavgat Şelalesi Projesi Hakkında Brifing verildi.

15.02.2012 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'a Manavgat Şelalesi Projesi Hakkında Brifing verildi.

Manavgat Sarılar Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, Mimarlar Kemal Özgür ve Hakan Külahçı ile birlikte Vali Ahmet Altıparmak'ı ziyaret ederek Manavgat Şelalesi Projesi Hakkında Brifing verdi.

Sarılar Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, brifinge başlarken Vali Ahmet Altıparmak'ın

projeye başından beri çok yakın ilgi gösterdiğini, konu hakkında Bakanlarla görüştüğünü ifade ederek teşekkür etti. Manavgat Şelalesinin Türkiye turizminde önemli odak noktalardan biri olduğunu ifade eden Sarılar Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, proje ile bölgede yeniden bir düzenleme yapılarak yerli ve yabancı turistlere daha çok hizmet verileceğini, gelen misafirlerin alandan daha çok yararlanmalarının sağlanacağını ve aynı zamanda da çevre kalitesini arttıracak bir düzenlemenin yapılacağını söyledi.

Proje ile alanın iki bölüme ayrıldığını, 1. Bölümün şelale ve park alanlarından oluşan yaklaşık 42 bin 250 metrekarelik, 2. Bölümün de daha çok yöre halkının kullanacağı 15 bin metrekarelik bakı teras alanları olacağını anlatan başkan Ersoy, "Proje alanına değişik aktiviteleri sağlayan rekreasyon alanı olma özelliği kazandırılmasının yanı sıra mevcut turizm potansiyeli ön planda tutularak değerlendirilmeye alınmış ve ona göre düzenlemeye gidilmiştir"

dedi.

Başkan Ersoy, bu kapsamda alan içerisinde kötü kullanımlara son verilerek daha çok yeşil alan ve daha az yapı alanı tasarlandığını anlattı.

Alanın Bakı terası olarak kullanılan ve 2. kısım diye projelendirilecek alanında ise daha çok yöre halkının kullanımına yönelik çalışmalar yapıldığını ifade eden başkan Ersoy, "Alan içerisinde kır düğün alanı, bakı terasları, kafe alanları, çiçeklikler ve ağaçlık alanlar tasarlanmıştır" dedi.

Sarılar Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, bitkisel düzenlemelerde ise alan içerisindeki tüm ağaçların korunacağını, bunlara ek olarak yeni ağaç, çalılar ve mevsimlik çiçeklerle birlikte çok yıllık çiçekler kullanılacağını anlattı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manavgat Şelalesi Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement