Marmaris'te geceden bu yana etkili olan sağanak yağış nedeniyle ekipler, gece boyunca mesai yaptı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da sahaya inerek, ilçe genelinde denetimlerde bulundu.
İlçede salı gecesi etkili olan sağanak yağış nedeniyle Marmaris Belediyesi ekipleri gece boyunca sahadaydı. 24 saatte metrekareye yaklaşık 109 kilogram yağışın düştüğü ilçede, Temizlik ve Fen İşleri Müdürlüğü personeli başta olmak üzere Zabıta, Park ve Bahçeler, Destek Hizmetleri ve diğer birimlerin çalışanları da teyakkuz halindeydi. Özellikle dere ve kanallarda taşma yaşanmaması için yağmur öncesi tedbirlerini alan ekipler, yağmur büzlerinin ağızlarını açmış, mazgal ve ızgara temizliği yapmıştı.
Yağmur sırasında da tüm ilçede kontrollerini yapan ekipler, mazgallarda biriken yaprak, ağaç dalı ve atıkları sık sık temizledi. Daha önce yapılan temizlik çalışmaları ve alınan önlemler nedeniyle büyük çaplı bir taşkın yaşanmazken, yaşanan olumsuzluklara da diğer kurumların ekipleriyle koordineli olarak anında müdahale edildi. Hava aydınlanınca ise temizlik çalışmaları yoğunlaştırıldı.
BAŞKAN OKTAY SAHADAYDI
Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da gece ekiplerle birlikte sahadaydı. Kritik noktalarda yapılan çalışmaları denetleyen Başkan Oktay, birim amirlerinden bilgi aldı. Yapılması gerekenlerle ilgili talimat veren Oktay, "Yağmur öncesi kanal ve derelerde temizlik çalışması gerçekleştirmiştik. Bunun sonucu olarak büyük çaplı sıkıntı yaşamadık. Yaşanan olumsuzluklara da anında müdahale edildi. Belediye ekiplerimiz 7/24 nöbette olacak. Hepsine kolaylıklar diliyorum" dedi.
Son Dakika › Yerel › Marmaris Belediyesi Ekiplerinden Sağanak Yağışa Karşı Yoğun Mesai - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?