Matso Başkanı Boztaş, "Hedefimiz A Sınıfı Bir Oda Seviyesine Yükselmek" - Son Dakika
Yerel

Matso Başkanı Boztaş, "Hedefimiz A Sınıfı Bir Oda Seviyesine Yükselmek"

Matso Başkanı Boztaş, "Hedefimiz A Sınıfı Bir Oda Seviyesine Yükselmek"

Antalya'nın Manavgat ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

30.04.2014 17:39

Antalya'nın Manavgat ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı Kerim Erdem'in yönettiği toplantıda 2014 yılı Mart ayı gelir ve gider bütçesi durum analizi görüşülerek onaylandı. Toplantıda MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, oda faaliyetleri ve gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Konuşmasında 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde göreve gelen büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarını tebrik eden Boztaş, "Ayrıca odamız meclis üyesi olan arkadaşlarımızdan Ahmet Güven, Hasan Çetin ve Demir Durar arkadaşlarımız da ilçe Belediye Meclis Üyesi seçilmişlerdir. Kendilerine yeni görevlerinde başarılar dilerim" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) akreditasyon sistemine oda olarak tabi olduklarını belirten Boztaş, hedeflerinin A sınıfı bir oda seviyesine yükselmek olduğunu söyledi. Akreditasyon sisteminin, oda ve borsalarda kalite bilincinin yerleştirilmesi, hizmet kalitelerinin iyileştirilmesi, oda sistemlerinin birbirine yakınlaşmasının sağlanması suretiyle Avrupa Oda/Borsa Sistemi'ne uyumunun gerçekleştirilmesi gibi amaçlarla TOBB tarafından kurulduğunu anlatan Boztaş, bu kapsamda oda olarak birç ok çalışma yaptıklarını söyledi.

Faaliyetlerinin sürekliliği ve geliştirilmesi için kurumsallaşma adımlarını sağlam ve kararlı bir şekilde attıklarını söyleyen Boztaş, oda olarak 2013 Eylül ayında Türk Standartları Enstitüsü tarafından verilen Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'nin 3 yıllığına yenilendiğini kaydetti. Her yıl Eylül ayında Öz Değerlendirme Raporu hazırladıklarını kaydeden Boztaş, "Üyelere yönelik hizmet kalitesinin, performansının ve verimliliğinin artırılmasını, İdari yapımızı daha işlevsel hale getirecek, personelimizin mesleki bilgi ve becerilerinin gelişimini sürekli kılacak bir destek yapı olması açısından yararlar sağlayacaktır. Bu kapsamda birçok çalışma yaptık. 2014 yılı hedefimiz A sınıfı bir oda seviyesine gelmek. Bu yönde çalışmalar kararlı bir şekilde, hızla devam etmektedir" diye konuştu.

Kurumsallaşma çalışmaları kapsamında oda personeline yönelik eğitimlere de değinen Boztaş, diksiyon, hitabet ve beden dili eğitimi ve ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi düzenlediklerini söyledi. Boztaş, bu tür eğitimlerdeki amaçlarının personelin eğitimi ile birlikte üye memnuniyetinin de artırılması olduğunu ifade etti.

29 Mart - 4 Nisan ile 9-17 Nisan tarihleri arasında iki girişimcilik eğitimi birden açtıklarını belirten Boztaş, açtıkları 6 eğitime yaklaşık 180 kişinin katıldığını belirtti. Boztaş, "2014 yılında Türkiye genelinde en çok girişimcilik eğitimi açan kurumlardan biriyiz. Eğitimler sonunda birçok kişi işyeri açtı, daha da birçok işletmenin açılmasını bekliyoruz. İlçemizde açılacak yeni işletmelerin üretim, istihdam ve ekonominin canlanmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

2014 yılı mart ayında yeni kayıt olan üye sayısının, bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 44 arttığını ifade eden Boztaş, "2014 yılı Mart ayında yeni kayıt olan üyelerin 58'i şahıs, 20'si limited şirket, 6'sı anonim şirket ve 1'i de kooperatif türünde olmuştur. Diğer taraftan 2014 yılının Ocak-Mart döneminde Odamıza yeni kayıt olan üye sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 25,41 artarak 232 olmuştur" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Matso Başkanı Boztaş, 'Hedefimiz A Sınıfı Bir Oda Seviyesine Yükselmek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement