Mersin'de Deniz Gezmiş ve Arkadaşları Anıldı - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Deniz Gezmiş ve Arkadaşları Anıldı

Mersin\'de Deniz Gezmiş ve Arkadaşları Anıldı

Mersin 68’liler Derneği, 68 Kuşağı’nın öncüleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 42’inci yıldönümünde anma etkinliği düzenledi.

05.05.2014 14:30

Mersin 68'liler Derneği, 68 Kuşağı'nın öncüleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişlerinin 42'inci yıldönümünde anma etkinliği düzenledi. Geleneksel anma etkinliğinde merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk'e ödül verildi.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin 68'liler Derneği tarafından 68'liler Barış ve Kardeşlik Ormanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, BDP PM üyesi İnan Kızılkaya, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Mersin 68'liler Derneği Başkanı Hasan Kapıkıran, bazı siyasi partiler, sendika ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Ağaçlara Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının resimlerinin asıldığı etkinlikte stantlar da açıldı.

Üç Fidan Anıtı'na çelenk sunumu ve saygı duruşu ile başlayan anma etkinliğinde yapılan konuşmalarda, Deniz Gezmiş'in ve arkadaşlarının mücadeleleri anlatıldı. Konuşmalardan sonra Mersin 68'liler Derneği'nin 3 Fidan'ı anma kapsamında, "Mersin'in sosyal, kültürel, siyasal yaşamına katkı sunanlara verilen ödül törenine" geçildi. Dernek Başkanı Kapıkıran, bu yıl jürinin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Fazıl Türk'ü ödüle layık gördüğünü açıkladı. Eş Başkan Türk şehir dışında olduğu için anmaya katılamazken, Üç Fidan Anıtı'nı sembolize eden ödülü Türk adına, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu aldı. Ödül için 68'lilere teşekkür eden Mutlu, "Bu ödülü çok anlamlı ve değerli buluyorum. Eş Başkanımız Sayın Fazıl Türk adına bu ödülü almaktan gurur duydum. Hepinize çok teşekkür ederim. Umutluyum, heyecanlıyım. Gençleri görünce umudumuz bir kez daha artıyor. Geleceğe umutla bakıyoruz. Çünkü mücadele edenler var. Bizden sonraki kuşakların vereceği mücadele, gücümüzü ve umudumuzu daha da büyütecek" diye konuştu.

Etkinlikte ayrıca "68'i Yaşayanlar Günümüze Nasıl Bakıyor?" konulu söyleşi, panel, Deniz-Yusuf ve Hüseyin'in son sözleri, gökyüzüne güvercinlerin bırakılması, resim, heykel, kitap ve tutsak mektuplar sergisi, şiir ve müzik dinletileri ile devam etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de Deniz Gezmiş ve Arkadaşları Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement