Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 90. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 90. Yıl Dönümü

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yıl dönümü 3 Ocak'ta düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.

02.01.2012 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü 3 Ocak'ta düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.

Mersin Valiliği Kutlama Programı çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında, Cumhuriyet Alanı'nda tören düzenlenecek.

Program kapsamında Toroslar Belediyesince bu yıl 7'incisi düzenlenen "Zafer Yürüyüşü" gerçekleştirilecek.

Toroslar ilçesindeki Kuvayı Milliye Anıtı'nda sabah 08.00'de başlayacak yürüyüş, İstiklal ve Sakarya caddeleri güzergahını takiben Cumhuriyet Alanı'nda sona erecek.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, her kesimden vatandaşı Türk bayraklarını alarak 3 Ocak'ta gerçekleştirecekleri yürüyüşe katılmaya davet etti.

Yürüyüşün milli birlik ve beraberlik bilincinin yanı sıra dayanışma ruhunu da yansıttığını belirten Tuna, şunları kaydetti:

"Mehteran eşliğinde köylerden, beldelerden ve ilçelerden gelen vatandaşların, esnaf ve sanatkarlar ile sivil toplum örgütlerinin ve öğrencilerin de katılacağı yürüyüşte Erzurum Çiftlik Atlı Spor Kulübü Cirit Grubu, engelli sporcular, gaziler, motorize ekipler, temsili Elif'in kağnısı ve sırtlarında cepheye mermi taşıyan Nene Hatunlar tarihi canlandırarak.

Etkinlikler 3 Ocak Kurumlar arası Kurtuluş Kupası Futbol Turnuvası ile devam edecek. Bu yıl Mersin'de bulunan 24 Resmi kurumun katıldığı turnuvanın final maçı ise saat: 11.00'de Koray Aydın Stadı'nda oynanacak. Etkinlikler yerel sanatçıların yanı sıra sanatçı Mustafa Ceceli'nin de sahne alacağı oray Aydın StadıNdaki ücretsiz halk konseri ile sona erecek."

-100 kişilik kadro "Kurtuluşu" canlandıracak-

Mersin Büyükşehir Belediyesince organize edilen etkinlikte ise "Özgürlük" adlı müzikli danslı tiyatro gösterisi sahnelenecek.

Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda 3 Ocak Salı günü saat 19.00'da gerçekleştirilecek etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki şehir tiyatrosu, kent orkestrası, halk oyunları ekibinden oluşan yaklaşık 100 kişilik kadronun yer alacağı Özgürlük adlı gösteri sahnelenecek.

Ekrem Tamer'in yazıp yönettiği, yönetmen yardımcılığını Murat Sürücü'nün üstlendiği, müzikli ve danslı tiyatro gösterisinde Mersin'in kurtuluşu canlandırılacak.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 90. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement