Mersin'in Kurtuluş Yıl Dönümünü - Son Dakika
Yerel

Mersin'in Kurtuluş Yıl Dönümünü

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, 3 Ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşu yıl dönümünü nedeniyle kutlama mesajları yayımladı.

02.01.2012 14:03

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, 3 Ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşu yıl dönümünü nedeniyle kutlama mesajları yayımladı.

Mersin Valisi Güzeloğlu, mesajında, Akdeniz'in incisi güzel Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümünün bir kez daha büyük bir sevinç, gurur ve coşku ile kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Birinci Dünya Savaşı sonrasında, sömürgeci güçlerin zulmüne, insafsızca uygulamalarına maruz kalan Mersin'in, Türk milletinin esir edilemeyeceğini, ulusun hiçbir zaman boyun eğmeyeceğini bir kez daha gösterdiğini kaydeden Güzeloğlu, şunları kaydetti.

"Hepimizin görevi Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Mersinliler, Mersin'e sahip çıkınız' sözünden hareketle, ülkemizi sevmek, birliğimizi ve bütünlüğümüzü koruyarak, bundan hiç bir şekilde ödün verilmeyeceğini, başta gençlerimiz olmak üzere aziz milletimize anlatmak olmalıdır. Mersin'de yaşayan hepimiz, farklılıklarımızı bir ayrışma zemini olarak değil, tam tersine toplumsal bir zenginlik olduğunun farkına vararak, birlik ve beraberliğimizin değerini çok iyi anlamamız gerekmektedir."

-AK Parti İl Başkanı Salt-

AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt ise yayımladığı mesajında, Kuvayi Milliye ruhuyla zor ama bir o kadar da onurlu bir savaşla Mersin'in bağımsızlığını kazandığını belirtti.

Salt, "Bizim de amacımız atalarımızın bize bıraktığı bu emanete sahip çıkıp geleceğimize yani çocuklarımıza bırakacağımız bu kenti barışın, dostluğun, huzurun ve hoşgörünün olduğu çağdaş bir Mersin olarak bırakmak olmalıdır" ifadeleri kullandı.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'in Kurtuluş Yıl Dönümünü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement