Mevlana Cami'nin Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Mevlana Cami'nin Temeli Atıldı

Mevlana Cami\'nin Temeli Atıldı

Mersin'in Silifke İlçesine bağlı Taşucu Beldesi, Kum Mahallesinde, yapımına başlanan Mevlana Caminin temeli AK Parti Mersin Milletvekilleri Bozkurt ve Uzun'un katılımıyla atıldı.

17.07.2012 11:19  Güncelleme: 12:40

Mersin'in Silifke İlçesine bağlı Taşucu Beldesi, Kum Mahallesine, Türkiye Diyanet Vakfı Silifke Şubesince yapımına başlanan Mevlana Caminin temeli AK Parti Mersin Milletvekilleri Nebi Bozkurt ve Ahmet Tevfik Uzun'un katılımıyla atıldı.

Hayırsever vatandaş Nezur Altuntaş ve 15 kişinin girişimiyle arsası 2007 yılında 67 bin TL' ye alınarak cami yapılması amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı Silifke şubesine bağışlanan arsa üzerinde inşa edilecek bin kişi kapasiteli cami, iki katlı, çifte minareli olacak. Camide aynı zamanda kütüphane, yürüyen merdiven, cenaze yıkama alanı, kuran kursu bulunacak.

Taşucu Beldesi, Kum mahallesinin ilk camisi olacak olan Mevlana cami hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Bekir Kaplan, "binlerce yazlıkçının geldiği kum mahallesi, önümüzdeki iki yıl içinde camisine kavuşacak. Konyalı mimarların çizdiği proje doğrultusunda çifte minareli ve 650 metre kare ibadet alanına sahip olacak olan Camimiz, Taşucu Kum mahallesi halkına hayırlı uğurlu olsun. Yardımsever vatandaşlarımızın desteğiyle inşaat alanı bağışlanan camimizi yine cemaatimizin desteğiyle yapacağız" dedi.

Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş da 2009 yılında söz verdikleri camiyi nihayet yapacak olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Taşucu Kum mahallesi 20 kilometrelik sahili ile bölgenin parlayan bir yıldızıdır. Mahallemizde 4 bin konut bulunmaktadır. Yapımına başlanan Mevlana cami, mahallemize büyük katkı sağlayacak. Caminin yapılmasında ve yerin alınıp bağışlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Kum Mahallesi

için sahil bandı projesi hazırladık. Önümüzdeki süreçte mahalle sakinlerimiz yürüyüş yapabilecekleri ışıklı, yeşil alanlı güzel bir yürüyüş bandına kavuşacak" şeklinde konuştu.

AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, "Secde edilen yenler insan oğlunun Allaha en yakın olduğu yerlerdir. İbadet haneler çok önemlidir. Tarihimizde mescit ve camilerin önemi çok büyüktür. Bu caminin yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Mevlana cami, kum Mahallesi halkına ve Taşucu beldesine hayırlı uğurlu olsun" dedi.

İlçe Kaymakamı Fatih Damatlar yaptığı konuşmasında, "bu bölgede yaşan vatandaşlarımız ihtiyaç duydukları bir camilerine yakın zamanda kavuşacaklar. Ramazan ayı dolayısı ile cami olmadığı için burada kalmayı istemeyen tatilcilerimiz de caminin tamamlanmasıyla birlikte daha da artacaktır. Emeği geçen herkese ve Türkiye Diyanet Vakfı Silifke Şubesine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından cami temeline kurban kesilip, müftü Bekir Kaplan tarafından dualar okundu. Temel atma törenine katılan davetliler daha sonra hep birlikte Caminin ilk çimentosunu attılar.

Temel Atma törenine, İlçe Kaymakamı Fatih damatlar, Ak Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkur, Ahmet Tevfik Uzun, Taşucu belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, Silifke Belediye Başkan yardımcısı Gani Coşkun, Arkum Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu, Narlıkuyu Belediye Başkanı Ali Okur, Akdere Belediye Başkanı Şahin Akış, AK Parti Silifke İlçe Başkanı İsmail Köroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mevlana Cami'nin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement