Mevlüt Aslanoğlu'nun Adı Kütüphanelerde Yaşatılacak - Son Dakika
Yerel

Mevlüt Aslanoğlu'nun Adı Kütüphanelerde Yaşatılacak

Malatya'da iki lisede yapılacak Z tipi kütüphanelere merhum CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun adı verilecek.

24.11.2015 17:05

Malatya'da iki lisede yapılacak Z tipi kütüphanelere merhum CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun adı verilecek.

Finansal Kurumlar Birliği ile Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Malatya Valiliğinde protokol imzalandı.

Malatya Fen Lisesi ve Fetih Gemihlioğlu Fen Lisesi'ne Z tipi kütüphane yapılmasını kapsayan protokol imza töreninde konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, bağışlanan 250 bin lirayla eski Malatya milletvekillerinden merhum Mevlüt Aslanoğlu adına 2 fen lisesinde kütüphane yapılacağını söyledi.

Bağış için teşekkür eden Kamçı, "Aslanoğlu kentin yetiştirdiği değerlerden biri. Bu vesileyle Aslanoğlu adının yaşatılacak" dedi.

Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Zeki Özger de finansman şirketlerinden oluşan bir birlik olduklarını belirtti.

Birlikle ilgili kanununun yürürlüğe girmesi sırasında merhum Aslanoğlu'nun katkıları bulunduğunu anlatan Özger, "Aslanoğlu'nun katkılarının karşılığı olarak birliğimiz yeni olmasına rağmen, kendi memleketinde anısını yaşatmak adına hizmette bulunmak istedik. 2  fen lisesinde Z tipi kütüphane olarak tanımladığımız kütüphanenin yapımını üstlendik. Öğretmenler Günü'nde bunu yapmanın ayrı bir heyecanı var" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Özer ve Kamçı protokolü imzaladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mevlüt Aslanoğlu'nun Adı Kütüphanelerde Yaşatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement