MHP Eski Milletvekili'nden Türkmenlere Yardım Çağrısı - Son Dakika
Yerel

MHP Eski Milletvekili'nden Türkmenlere Yardım Çağrısı

MHP Eski Milletvekili\'nden Türkmenlere Yardım Çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli 21.Dönem Milletvekili Salih Erbeyin, Irak’ta Türkmenlere yapılan katliamı ve bu katliama sessiz kalanları şiddetle kınadığını söyledi.

17.06.2014 15:12

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli 21.Dönem Milletvekili Salih Erbeyin, Irak'ta Türkmenlere yapılan katliamı ve bu katliama sessiz kalanları şiddetle kınadığını söyledi.

Türkmen kenti Telafer'de Türkmenlerin büyük zulüm yaşadığını belirten Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli 21. Dönem Milletvekili Salih Erbeyin, "Yıllardır Kerkük'te soydaşlarımıza yönelik uygulanan asimilasyon çabaları aralıksız devam ederken geçtiğimiz günlerde Musul'da konsolosluğumuza yapılan baskın ve bugün ise Türkmen kenti Telafer'de soydaşlarımızın yaşadığı zulüm artık sabırlarımızı taşırmıştır. 'Yeni Ortadoğu'nun doğum sancıları' diyerek Irak devletini bölüp parçalayan zihniyet bugün yaşananların zeminini hazırlanış ve bölgeyi bir ateş sarmalının içine atmıştır. Kerkük, Musul, Telafer, Tuzhurmatu gibi Türkmen nüfusunun yoğun olarak yaşadığı kentlerde peş peşe yaşanan olaylar ise bu coğrafyada Türk isminin silinmesi için çabalayan şer odaklarının ekmeğine yağ sürmektedir. Yüzyıllardır Türkmen kardeşlerimizin huzur içinde yaşadığı bu topraklarda yapılmak istenen bu asimilasyonu dünya devletlerinin seyirci kalması asla kabul edilemez bir yaklaşımdır" dedi.

Suriye'den kaçıp gelenlere gösterilen özverinin Türkmenlere de sunulması gerektiğini ifade eden Erbeyin, bölgede yaşananlara başta Türk hükümeti olmak üzere tüm dünya devletleri kısa zamanda müdahale etmesi ve Irak'ın toprak bütünlüğünün sağlanması gerektiğini kaydetti. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP Eski Milletvekili'nden Türkmenlere Yardım Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement