MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya Açıklaması

"2002 yılında, 1 litre mazot almak için 2,5 kilogram buğday satması yeterli olan çiftçi, bugün 8 kilogram buğday satmak zorunda kalıyor" dedi.

17.03.2013 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya,

"2002 yılında, 1 litre mazot almak için 2,5 kilogram buğday satması yeterli olan çiftçi, bugün 8 kilogram buğday satmak zorunda kalıyor" dedi.

Karakaya, partisinin Bozüyük ilçe teşkilatını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'deki ekonomik şartların çok iyi gitmediğini iddia etti.

Köylünün perişan, esnafın halinin içler acısı olduğunu öne süren Karakaya, şöyle konuştu:

"Vatandaş ve çiftçi borçlu. 2002 yılında, 1 litre mazot almak için 2,5 kilogram buğday satması yeterli olan çiftçi, bugün 8 kilogram buğday satmak zorunda kalıyor. Sokaktaki vatandaşın, hane halkının, 2002 yılındaki 5 milyar lira olan borcu yaklaşık 200 milyar liraya çıkmış durumda. Başbakan, IMF'e olan borcu ödediğini, bitirmek üzere olduğunu ikide bir reklam olarak televizyonlardan söylüyor. Oysa dış borcumuz, 129 milyar dolardan, 326 milyar dolara çıkmıştır. Keza iç borcumuz aynı şekilde katlanmıştır."

Karakaya, Türkiye'de gelecekle ilgili ciddi endişelerinin bulunduğunu dile getirdi.

Bir gecede çıkan yasalarla köylerin mahalle haline geldiğini anlatan Karakaya, "Bunun yerine 16 büyükşehire, 13 büyükşehiri ilave edebilirdiniz. Büyükşehirlerin sayısı 29 olabilirdi. MHP olarak biz buna karşı çıkmadık. Biz bölünmenin yasasına, bölgesel yönetimlere karşı çıktık. Başkanlık Sistemi önümüzdeki günlerde gündeme getirilecek. Şu an itibariyle Büyükşehir Yasası'na, Başkanlık Sistemi'ni de ilave ettiğimizde PKK'nın isteklerinin aslında önemli bir kısmının alt yapısı oluşturulmuş olacak" diye konuştu.

Karakaya'nın ziyareti sırasında MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, İlçe Başkanı Murat Köftecioğlu, İl Genel Meclisi Üyesi Zeki Uyanık, Kadınlar Kolu Başkanı Pervin Tepe ve partiler de hazır bulundu.

Muhabir: Barış Eren/ Mesut Tankulu/ Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin - BİLECİK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement