MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Açıklaması

"Hep beraber bu iktidarı uyaralım, bu görevimizi yerine getirelim. Bu gidişattan hayır yok"

25.02.2014 17:32

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hep beraber bu iktidarı uyaralım, bu görevimizi yerine getirelim. Bu gidişattan hayır yok" dedi.

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde vatandaşlara seslenen Bahçeli, 30 Mart'taki mahalli idari seçimlerinin iktidarın uyarılması, milletin uyandırılması ve bu siyasi iktidardan başka partilerin de iktidar olabileceğine inandırılması açısından önem taşıdığını kaydetti.

Seçimlerde herkesin sandığa sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, şöyle konuştu:

"Bugünkü siyasi iktidar 11 yıldan bu yana ülkemizi yönetiyor. Bu süreç içerisinde Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş kardeşlerimiz 2002 kasım ayı ile 2013 yılı arasındaki süreyi bir değerlendirsinler. Eğer gelir seviyelerinde bir artış olmuşsa, her türlü ekonomik sorunları çözebilmeye imkan bulabilmişse, yetişmiş olan çocuklarını eğitmiş arkasından da bir iş güç sahibi yapmışsa ve başgöz edip onların yuvalarını da kurmuşsa bu iktidar döneminde vermiş olduğu oya 'helal olsun, her türlü imkana kavuştum' diyerek Sayın Başbakan'ın 'birlikte yürüyelim biz bu yolları' şarkısına katılarak tekrar yollarına devam etmeleri lazım. Ama böyle değilse Türkiye'de olup bitenleri bir gözden geçirir, aynı partiye oy vermiş insanların arasında bir farklılaşma varsa, iktidar döneminde önemli imkanlara kavuşmuş ama onlara oy vermiş insanların hala ekonomik sıkıntıları, sosyal problemleri devam ediyorsa, o zaman biraz düşünmelerinde yarar vardır."

"Türkiye'nin daha değişik problemleri var"

Bahçeli, şu an Türkiye'de 2 milyon 764 milyon işsizin olduğunu belirterek, işsizlik bir sosyal hastalık olduğuna değindi.

İşsizliğin uzun süre devam etmesi halinde önemli sosyal ve psikolojik sıkıntıları da beraberinde getireceğini anlatan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Ülkelerde her iktidarın karşılaştığı en önemli sorun, işsizlik probleminin çözülmesidir. Bunu yapabilmek için bol miktarda yatırım yapmakta yarar vardır. Ama Sayın Başbakan televizyonlarda her zaman görüyoruz, TOKİ'nin imkanlarıyla çok büyük bir kürsü oluşturuyor, bakanlarıyla beraber oraya geliyor, arzı endam ediyorlar. '153 tesisin temelini atıyoruz, 140 bilmem neyin açılışını yapıyoruz' diyerek sürekli reklam yapıyor. Bu kadar tesis, her ayda bir TOKİ'nin imkanlarıyla, taşıma kalabalıklarla, gösterişlerle açılıyorsa, buralarda işsizlik 2012 yılıyla 2013 yılında 154 bin kişi daha artıyorsa, o zaman ya 'işsizim' diyen yalan söylüyor ya da Başbakan yalan söylüyor. Türkiye'nin daha değişik problemleri de var. Asayişsizlik bir başka köklü sorundur. Büyükşehirlerde asayişsizlik devam ediyor. Bir de adaletsizlik başını aldı gidiyor."

"Sosyal hareketlilik yavaş yavaş başlıyor"

Bahçeli, işsizlik gibi rüşvet ve yolsuzluğun da bir toplumsal hastalık olduğuna değinerek, şunları söyledi:

"Bunun derinleşmesi, yoğunlaşması, yaygınlaşması hali toplumu çürütür, devleti çökertir. Hep beraber bu iktidarı uyaralım, bu görevimizi yerine getirelim. Bu gidişattan hayır yok. Sosyal hareketlilik yavaş yavaş başlıyor. Yolsuzluk ve rüşvet her gün halkın arasında konuşuluyor. Onun için yolsuzlukla, rüşvetle mücadeleyi başlatmak lazım. 17 Aralık günü bir savcı kolluk kuvvetleri ile 41 kişiyi tutukladı. İçinde banka müdürü var, genel müdür... 4,5 milyon dolar ayakkabı kutusunda evinde yakalandı. 4 tane bakanın çocuğu var. Evde 7 tane kasa var, bir de para sayma makineleri var. İran'dan bir uşak gelmiş. 29 yaşında, altın kaçakçısı, kara para aklayıcısı, İran'daki ambargoyu değişik yönden delmeye çalışan ama bununla ilgili de Türkiye'de 4 tane bakanı avucunun içine alıp, rüşvetle besleyen, her dediğini yaptıran bir uşak.

Bazıları var iş adamı. 11 tane bu iktidar döneminde palazlanmış iş adamları. Havuz oluşturmuşlar. ATV televizyonuyla Sabah Gazetesi'ni satın almak için. Başbakan, emir vermiş, arkasından salma çıkartmış. Adalet ve Kalkınma Partisi'ni suçlu duruma düşürmenin bir manası yok. O sebepten bir havuz oluşturun demiş,  bir havuz oluşturmuşlar. 100'er milyon dolar havuza para koyacaksınız. İş adamları diyor ki, 'emrin olur' diyor. Sayın Başbakan diyor ki, 'bunlar istikrarlı iş adamları, bunlar bu havuza girseler ıslanmazlar' diyor. Sayın Başbakan, havuzu 630 milyon dolarla doldurduktan sonra o adamlar niye ıslansın. Koyun yününden yapılmış döşek gibi olur orası. O paraların üstünde herkes yatar, oranın neresinde ıslanacaksın. Bunların alayını yargı önüne götüreceksin. Mahkemeler ne kadar sürüyorsa sürecek, ya aklanacaklar veya gerekli cezayı çekecekler."

Konuşmanın ardından Bahçeli, MHP Pazaryeri Belediye Başkan adayı Hikmet Öztürk'ü tanıttı. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement